Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:16 |
Światła w zderzaku XR2i ??? |
Autor |
Wiadomość |
oley

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Turbo
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 6 Paź 2005, 18:01 Światła w zderzaku XR2i ???
|
|
|
może ktoś kto ma xr2i i mi podpowie
w zderzaku xr2i sa 2x po dwa swiatła i tu moje pytanie : które swiatla sa od czego?? wydaje mi sie że jedne to swiatła przeciwmgielne a drugie to drogowe ale pewny nie jestem.
I jak je podlaczyc czy?? jezeli tak jest to czy drogowe podlacza sie do drogowych a przeciwmgielne do wlacznika przeciwmgielnych z tylu.Czy moze stosuje sie jakis dodatkowy włacznik ??
A tak przy okazji to moze napiszecie jakie powinny byc załozone żarówki (ile wat i gdzie)bo niemam pojecia. |
_________________ Tylko zdolność hamowania daje ci prawo do prędkości!! |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 6 Paź 2005, 19:18
|
|
|
zewnętrzne (gęściej "użebrowane") to sa hallogeny przeciwmgielne włączane oddzielnym przyciskiem mające oddzielny bezpiecznik (15A) i sterowane bodajże oddzielnym przekaźnikiem, natomiast te wewnętrzne (prawie przezroczyste) to hallogeny dalekosiężne połączone raze ze światłami długimi (wspólne bezpieczniki i przekźnik - włączane wajchą od długich) Wkażdym kloszu siedzą żarówki H3 55Watt. |
|
 |
dex
Gość
|
Wysłany: 27 Gru 2006, 23:04 Łokmen
|
|
|
Masz racje ale mam pytanie , Mam Xr2 z 1995 i w mojej wersji lampy w zderzaku sa wszystkie żółte ,,,,, W momencie gdy jade na długich pala sie zewnetrzne ale na zółto cczy tak moze byc ? |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 27 Gru 2006, 23:54
|
|
|
tak jest fabrycznie |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.