|
[MK3] Wycieraczka tylna nie działa |
Autor |
Wiadomość |
jasiem [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Gru 2006, 13:40 [MK3] Wycieraczka tylna nie działa
|
|
|
Witam,
Jakieś dwa dni temu wycieraczka z tyłu odmówiła posłuszeństwa. To znaczy miała humory już od dawna, ale wtedy wystarczyło przeczyścić styki i było OK. Teraz sprawa zrobiła się poważniejsza: nie chciała ruszyć a później (jak ją wyłączyłem) opadła na dół, na klapę. Okazuje się że silniczek działa a po włączeniu wycieraczka delikatnie rusza się w górę i w dół (minimalnie). Sama wycieraczka trzyma poziom tylko wtedy jak jest na szybie. Jeśli ją odchylę, to przekręca się na dół. Mieliście coś takiego? Z okazji wolnych dni w najbliższym czasie (żeby nie było: nie w święta, później ) chciałbym przy tym pogrzebać, więc wszelkie sugestie mile widziane. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 14 Kwi 2010, 17:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
daro

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 22 Gru 2006, 18:24
|
|
|
zobacz czy masz dokrecona nakretke ktora trzyma wycieraczke |
_________________ daro |
|
|
|
 |
anjko

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
Imię: Mariusz
Wiek: 44 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 421 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 25 Gru 2006, 00:35
|
|
|
daro napisał/a: | zobacz czy masz dokrecona nakretke ktora trzyma wycieraczke |
dokładnie podnies zaslepke od piora wycieraczki i dokreć nakretke na 13 jest i wszystko |
|
|
|
 |
jasiem [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Gru 2006, 20:27
|
|
|
No dokładnie tak było, skąd wiedzieliście? Grzebaliście przy mojej FoFi? ;-) Ale dzięki za podpowiedzie! W sumie sam do tego doszedłem (bo nie miałem dostępu do netu :d), szkoda że tak późno. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|