Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:17 |
Rozrusznik Mk IV |
Autor |
Wiadomość |
ElGrey
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grześ
|
Wysłany: 21 Sie 2006, 10:45 Rozrusznik Mk IV
|
|
|
Mam problem z rozrusznikiem, a mianowicie w 99% kreci normalnie, ale raz na jakis czas przekrecam kluczyk a tu cisza... rozrusznik nie kreci. Proby uruchomienia spelzaja na niczyn, moge sie bawic i krecic kluczykiem do woli, a puzniej bez wyjasnienia odpala i jest spokoj na jakis czas... Objaw ten wystepuje wylacznie przy pierwszym uruchomieniu jak rano zaskoczy to kreci bez zastanawiania sie.
No i pytanie co to moze byc |
|
|
|
 |
Rafal1504 [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Sie 2006, 12:54
|
|
|
Witam kolega miał podobny problem przy maluchu czasami nie zakręcał, uszkodzony miał wirnik a mianowice przepalone dwie cewki jak szczotki zatrzymały się na uszkodzonych cewkach nie ruszał |
|
|
|
 |
ciaastus [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Sie 2006, 19:25
|
|
|
Potwierdzam, takie są objawy jak jest walnięty wirnik częściowo.
Ale nie wiem czy jest sens to naprawiać bo wirniki są drogie, a ja cały NOWY rozrusznik kupiłem za 150 PLN u "mojego" elektryka (z montażem no i stary wziął na wymianę). |
|
|
|
 |
PINISLAV

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 21 Sie 2006, 21:33
|
|
|
U mnie niestykał przewód idący od stacyjki do automatu(automat firmy KOMAX na konnektory) był ,po prostu skorodowany ,wyczyściłem dałem troche wazeliny technicznej i zaopala bez zająknięcia.
Jeżeli masz oryginalny rozrusznik(automat w rozruszniku-BOSH)to nie powinno nic takiego wystąpić bo przewód jest przykręcany na śróbę.
Musisz sie po prostu upewnić co szwankuje (moze zaśniedziałe końcówki). |
|
|
|
 |
ciaastus [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Sie 2006, 19:39
|
|
|
No właśnie, przeczyść sobie wszystkie styki, przy cewce też. A jak masz pojęcie to sprawdź wirnik omomierzem (wszystkie płytki komutatora). Może pomoże? Będziesz miał pewność.
[ Dodano: Wto Sie 22, 2006 18:40 ]
A "tyka", bo może się szczotka zawiesza? Ładnie chodzą szczotki? |
|
|
|
 |
ElGrey
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grześ
|
Wysłany: 22 Sie 2006, 21:27
|
|
|
No to sie wyjasnilo jednak szczotki sie wieszaja kurna musze wyciagnac go i pogrzebac, ech |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.