Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: szynszyl
1 Lis 2008, 20:17
Obroromierz w Dieslu -pomocy!
Autor Wiadomość
cebula
[Usunięty]

Wysłany: 4 Sie 2006, 19:05   Obroromierz w Dieslu -pomocy!

Witam jak w temacie mam pytanko skąd sygnał bierze obrotomierz w silnikach wolnossących nie mam na mysli akurat fiesty tylko pytam ogólnie bo niegdy nie miałem styku a pojawił sie mały problemik bo u znajomego nie działa, bo widome w bezyniaku impulsik i jak jest jakis problem przepina sie z cewki na moduł albo odwrotnie a w dieslu nie mam pojecia gdzie szukac, jesli ktos by wiedział byłbym wdzieczny

Fred
[Usunięty]

Wysłany: 4 Sie 2006, 19:26   

w dieslu impuls bierzesz z alternatora, który de facto musisz mieć odpowiednio przystosowany do obrotomierza (musi mieć odpowiednie wyjście) jak nie ma to można to przerobić ale musisz poszukać gdzie ci to zrobią, swego czasu jak sie dowiadywałem to przerobienie alternatora do fiesty pod obrotek miało wynieśc 50 zolek (jakieś 2 lata temu)

cebula
[Usunięty]

Wysłany: 4 Sie 2006, 21:56   

Ale ja mam taki problemik ze obrotara raz chodzi a raz nie i nie wiem gdzie suzkac przyczyn bo podejrzewam ze zegar jest dobry problem mysle z etkwi gdzies w zasilaniu obrotomierza bo raz dział raz nie tak jakby cos stykało czasem a czasem nie...

Fred
[Usunięty]

Wysłany: 5 Sie 2006, 11:45   

hmmm to juz może być wszedzie nawet w obrotku moze coś gdzieś raz stykac a innym razem nie :| jakbys dorwał całe zegary w drugim komplecie i załozył je chociaż na chwile to bedziesz wiedział czy na kablach czy w zegarach tkwi problem.

cebula
[Usunięty]

Wysłany: 5 Sie 2006, 21:00   

Ale nadal mnie nie rozumiecie dajmy na to ze zegary mam dobre wykluczma ich uszkodzenie che sie dowiedziec gdzie podłaczony ejst obrotomierz w dieslach skad bierze sie sygnał o ilosci obrotów w tych własnie silnkach... pozdrawiam

Fred
[Usunięty]

Wysłany: 6 Sie 2006, 00:30   

jak juz ci wyżej napisałem obrotek w dieslu jest podłączany pod alternator i stamtąd bierze sygnał o ilości obrotów

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi