Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
Uklad elektronicznego zaplonu? |
Autor |
Wiadomość |
WRonX
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 8 Lip 2006, 01:51 Uklad elektronicznego zaplonu?
|
|
|
Przegladam sobie z nudow wlasnie i widze:
http://sklep.avt.pl/go/_info/?id=43359
Co to za cholera i co to daje? Bo opis jest enigmatyczny, zwlaszcza czesc "Ułatwia rozruch i czyni jazdę bardziej płynną, zwłaszcza przy bardzo wysokich i bardzo niskich obrotach silnika. Zużycie paliwa, skażenie środowiska i koszty obsługi miesięcznej zmniejszają się."
W kwestii zaplonu (i nie tylko) jestem lajkonikiem totalnym - na jakiej zasadzie moze cos takiego dzialac? |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 8 Lip 2006, 02:38
|
|
|
to jest układzik do starszych samochodów z przerywaczowym układem zapłonowym . Twój jest na czujniku halla wiec jest to zupełnie nie potrzebne . Chyba że masz FSO 1500 przed 88 rokiem zdaje sie i masz problemy z zapłonem . W dodatku pojeździ tylko z cewka od przerywaczowego ukł zapłonowego co generalnie nie rozwiąże problemu za słabej iskry dla LPG . Suma sumaru nie warto . Mam gdzieś schemat tego ustrojstwa jeździłem z tym i nie wytrzymał próby czasu . po 0,5 roku wylądował w śmieciach bo nie wytrzymał tego tranzystor TIP 126 o ile dobrze pamiętam a może 124 . |
|
|
|
 |
PINISLAV

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 8 Lip 2006, 19:47
|
|
|
Bo TIP-y to najgorsze głowno jakie można zamontować w to ustrojsto, najlepiej takie układy budować na innych tranzystorach,odpowiednikach TIP-a. |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 8 Lip 2006, 20:11
|
|
|
BU też nie dały rady . Ale mam już nowy zupełnie inny projekt . Jeździ w 3 samochodzach i zdaje egzamin . Niestety przepis jest tajny |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.