Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
Dłuugie postojówki!!! |
Autor |
Wiadomość |
Hektor [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Cze 2006, 22:39 Dłuugie postojówki!!!
|
|
|
Co to może być ,że w fieście Mk3 1.8D jak daję długie światła to gasną krótkie a świecą postojówki???Krótkie działają ok problem w przełączeniu na długie... :( |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 30 Cze 2006, 23:38
|
|
|
a długie świecą jak na nie przełączasz czy nie
bo żeś zamotał
postojówki świecą zawsze (i z krótkimi i z długimi)
...domyślam się że nie chulają ci "długie" więc na początek: żarówki, bezpiecznik, styki, i na końcu hmmm - przełącznik zespolony przy kierownicy
a może przekaźnik padł |
|
 |
Rycho
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
Wiek: 50 Dołączył: 26 Maj 2004 Posty: 203 Skąd: Trzebnica
|
Wysłany: 1 Lip 2006, 10:36
|
|
|
Bezpiecznik. No chyba, że jednoczesnie włókna w dwóch żarówkach strzeliły
Rycho |
_________________ JetCar XR2
I,i,i ja mówię ci, że ci, co władzę mają
Robią syf i w tym syfie się tarzają
I mówię ci, że ten, kto ma władzę
Niech zawsze, zawsze budzi w tobie odrazę |
|
|
|
 |
macziom

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 1 Lip 2006, 11:58
|
|
|
Rzeczywiście Hektor trochę namieszał, ale ja ze swojej strony powiem, że u mnie zaobserwowałem też jakąś dziwną prawidłowość. Jak przełączam na długie wajchą od siebie (włączę długie/drogowe) jest mniej światła niż jak wajchę do siebie przyciągnę i przytrzymam (jak mignięcie). W sumie to nie sprawdzałem miernikiem na jaki obwód idzie prąd, ale może coś w tym jest, że przy włączeniu długich na stałe wyłączają się mijania, bo skądś ta różnica w ilości światła się bierze. Różnicą przy "mignięciu" jest dodatkowo więcej światła blisko przed samochodem. Mi to nie przeszkadza tylko mnie zastanawiała ta różnica w jasności . |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 1 Lip 2006, 12:48
|
|
|
piszecie i sam nie wiecie o co wam chodzi, jakby tak powyśleć i wziąźć sie przypatrzyć dobrze żarówce H4 55/60 Watt, to możaby zauważyć ze w żarniku są 2 druciki mniejszy ma 55 watt i jest od świateł mijania a drugi jest większy i ma 60 watt i jest od świateł długich. Jak wiadomo normalnie światła długie nigdy sie nie palą ze światłami mijania - pali sie albo to albo to. Jedyny wyjątek gdy sie palą razem to jest wtedy gdy przyciągniemy wajchę do siebie (np. jak mamy krótkie i mrugamy długimi) - gyby sie paliły oba naraz to by reflektor i instalcja stopiła sie w krótkim czasie (55+60 watt to już cąłkie sporo żre prądu i wydziela ciepła)... |
|
 |
Hektor [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Lip 2006, 08:21
|
|
|
Faktycznie trochę namieszałem. A problemem jest właśnie to że długie nie świecą wcale. Pozostałe są ok. Jutro posprawdzam bezpieczniki i dam znać co i jak.
[ Dodano: Czw Lip 06, 2006 21:45 ]
Faktycznie żarówki były spalone .Wsadziłem nowe i ok. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.