[MK3] Nie można wybić biegu |
Autor |
Wiadomość |
doogi [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Kwi 2006, 21:19 [MK3] Nie można wybić biegu
|
|
|
Dzisiaj jechałem fiestą (po 2 dniach odpalona) i od początku sie zaczęło cos pier....
jak jechałem to po 10km obroty wskakiwały na 1500 i na gazie i na benzynie.
to nic wylaczylem silnik i wlaczylem od nowa i działało juz dobrze.
potem jechałem wyprzedzałem tira lecz ten idiota zaczął skrecać na moj pas, no to po hamulcach i z piskiem stanąłęm w miejscu. Okazało się ze nie moge wybić 4 biegu.
po wielu trudach udało się jednak. Potem jadąc do domu wbiłem raz 4 i tez nie chaiała wyjsc.
czy coś ze skrzynią czy z linką w skrzyni ??
pomocy... |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 13 Lut 2010, 22:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
virus2

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CLX
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 24 Kwi 2006, 21:49
|
|
|
Mialem podobny motyw ale w maluszku tz sciaglem sie z cc700 z pod swiatle wbilem 2 i tka juz zostalo musialem skrzynie rozebrac bo prowadnica przeskoczyla za trybka:D bo jakis luz byl wiec mysle ze albo poduszki pod skrzynia ci polecialy i skrzynia krzywo siedzi albo cos wewnatrz skrzynie poszlo sie je..c sprzeglo raczej wykluczam bo jak sie zapmne czasem to 4 i 5 bez problemu wybijam bez sprzegla,czyli albo poduszki albo lozyska |
_________________ Fiesta 1,4 gaźnik + lpg:) bylo jest 1,6EFi ))
http://streetracers.krakow.pl/ |
|
|
|
 |
Bart_Skrzyszow

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Bartek
Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2006 Posty: 300 Skąd: RRS / RZE / RDE
|
|
|
|
 |
doogi [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Kwi 2006, 16:12
|
|
|
udało się bieg wyrzucić, ale skrzynia coś gorzej chodzi.
zgrzyta i w ogole...
jest co naprawiać czy biegi maja tak wchodzić.
czasem mi zgrzytnie wsteczny i jedynka czasem pod światłami ciężko wchodzi.
miałem tak odkąd mam auto i niewiem czy tak ma być
chyba jednak nie |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 25 Kwi 2006, 20:18
|
|
|
ja miałem kiedyś przypadek (w poprzednim samochodzie) ze mi olej ze skrzyni uciekł i jakoś coraz ciaśniej biegi wchodziły i wychodziły aż pewnego razu zostałem na wstecznym i amen....
po rezebraniu skrzyni/rozruszaniu i nalaniu nowego oleju do prawie suchej skrzyni wszystko bylo git [/list] |
|
 |
Bart_Skrzyszow

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Bartek
Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2006 Posty: 300 Skąd: RRS / RZE / RDE
|
Wysłany: 25 Kwi 2006, 21:50
|
|
|
Kurde jak dziś po miescie troche pojeździłem (może nawet troche więcej ) pojawił się problem z biegami - niemogę wrzucić czasem 1 - co może się dziać?
To jest tak - jak stoje na parkingu czy gdzieś tam to wchodzi OK, ale jak już wleeeecze się baaaardzo żółwim tempem np na światłach a z 2 szkoda jej mordować to 1 nie wskoczy za cholere. Czasem nawet jak praktycznie się zatrzymam na drodze niemoge wsadzić 1 tylko z 2 trzeba się pomęczyć.
Co jest grane? Wy też tak macie że biegi wogóle ciężko wchodzą? |
Tel. 692 063 773, lub 017 745 15 75
Gwarancja, faktury VAT. |
|
|
|
 |
Jaro [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Kwi 2006, 07:48
|
|
|
Witam
Ewentualnie jeszcze nawalają synchronizatory, żeby wbić bieg troche cza sie namęczyć. Ale jeszcze jedna sprawa, jak bieg nie chce wejść polecam synchronizacje manualną (tak jak w starych jelczach): nacisnąć sprzęgło-wybić bieg na luz-puścić sprzęgło dodać gazu na luzie-wcisnąć sprzęgło wbić bieg. W 70% przypadków upartego biegu zabieg pomaga. Jak nie pomaga to znaczy że skrzynia wymaga przeglądu i ewentualnego remontu. U mnie 5 czasem ciężko wychodzi ale wystarczy lewarek odchylić w strone pasażera i wszystko jest ok.
Pozdro |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.