Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
Problem z nadmuchem |
Autor |
Wiadomość |
_-MoKrY-_

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 12 Lis 2005, 21:59 Problem z nadmuchem
|
|
|
Mam problem z nadmuchem... a mianowicie... nie działa nawiew z poziomu 1
2 i 3 bezproblemowo ale 1 nie:)
pomóżcie , gdzie zajrzeć, jak się dostać do dmuchawy(modułu który jest za to odpowiedzialny) |
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 13 Lis 2005, 01:54
|
|
|
z tego co wiem to modułu nie ma . w starszych fiestach były przełączane uzwojenia od mk2 były wprowadzone rezystory drutowe które były gdzieś na obudowie nawiewu a w mk3 pewno tak samo bo w mk4 jest juz oddzielne pudełko z rezystorami . jeśli padł znaczy ze zacieraja sie łożyska albo coś wpadło w wentylator . naprawa rezystora nie pomoże na długo . |
|
|
|
 |
_-MoKrY-_

|
Wysłany: 13 Lis 2005, 11:43
|
|
|
jak sie dostać do tych rezystorów?? |
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 19 Gru 2005, 22:31
|
|
|
odkręcazs konsole z przyciskami... mi tez nie działa 1.nawet wywala mi bezpiecznik. jakies zwarcie mam. nie mam jednak możliwosci pogrzebania w tymustrojstwie. garaz pod chmurka |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
antichoice [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Gru 2005, 22:40
|
|
|
u mnie kiedys tez nie dzialal pierwszy bieg dmuchawy
i okazalo sie ze byla przerwa na drucikach tego rezystora, przylutowalem i narazie dziala.
w mk3 rezystor znajduje sie w dmuchawie (zeby byl chlodzony powietrzem) na podszybiu
strasznie duzo rozdzierania zeby sie tam dostac (trzeba odkrecic przegrode silnika i dmuchawe masz jak na dloni). |
|
|
|
 |
Bad_Boy__Zabrze

Imię: Adrian
|
Wysłany: 26 Gru 2005, 12:59 problem z nadmuchem w Mk4
|
|
|
mam problem z nadmuchem.chodzi o to, ze dmucha tylko na 4 szybkosci, reszta zdechla. moze to byc tylko problem z przelacznikiem ?? da sie go samego wymienic, czy trzeba wszystkie wymienic?? czy przy otwieraniu moge uszkodzic jakies plastikowe elementy?? prosze o pomoc bo auto paruje
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Esox Hunter [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Gru 2005, 20:35
|
|
|
Założe się, że przepalił Ci się przewód masowy w module z rezystorami. Przez ten moduł przechodzą "biegi" 1,2 i 3 a 4 jest puszczony osobno, dlatego Tobie działa.
Dobierz się do tej skrzynki z modułem (jest po stronie pasażera, mniej więcej pod schowkiem).
Mi ten przewód masowy palił się 2 razy akurat w miejscy łączenia z wtyczką, przez co spaliło mi się pół gniazdka. W końcu się wkurzyłem i dolutowałem masę bezpośrednio do modułu i od tej pory... odpukać działa |
|
|
|
 |
xeper [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Gru 2005, 21:21
|
|
|
a jak skrzypi na niskich obrotach to co jest? |
|
|
|
 |
Esox Hunter [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Gru 2005, 09:59
|
|
|
xeper napisał/a: | a jak skrzypi na niskich obrotach to co jest? |
Mi czasem tez skrzypi na wolnych. Żeby nie skrzypiało wrzucam na wyższe obroty, hehe Pewnie skrzypi jakiś plastik bo jest zimno, tak samo jak zawsze zimą skrzypi mi kiera |
|
|
|
 |
cipojsza [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Kwi 2006, 21:27
|
|
|
xeper napisał/a: | a jak skrzypi na niskich obrotach to co jest? | No szlak mnie trafia jak to zaczyna rypiec... najpierw tak delikatnie a potem zaleznie od wertepow |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.