|
Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:16 |
Ogrzewanie szyby |
Autor |
Wiadomość |
Lech [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Kwi 2006, 08:13 Ogrzewanie szyby
|
|
|
Niedawno kupiłem Fiestę, nie działa ogrzewana szyba, podłączenie do szyby ok, bezpiecznik ok, wygląda na wyłacznik na desce rozdzielczej. Czy to może być to? Jak go wymienić? |
|
|
|
 |
Matis

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 8 Kwi 2006, 08:30
|
|
|
sprubój połączyć na któtko jak będzie działać to wyłącznik. |
|
|
|
 |
jaco11

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Jacek
Wiek: 50 Dołączył: 07 Wrz 2005 Posty: 1256 Skąd: Świnoujście
|
Wysłany: 8 Kwi 2006, 09:27 Re: Ogrzewanie szyby
|
|
|
Lech napisał/a: | Niedawno kupiłem Fiestę, nie działa ogrzewana szyba, podłączenie do szyby ok, bezpiecznik ok, wygląda na wyłacznik na desce rozdzielczej. Czy to może być to? Jak go wymienić? | skąd twierdzisz ze podłączenie do szyby ok mierzyłeś czy co ??? może napiszesz co zrobiłeś sprawdziłeś na przejście ??? |
_________________ Córcia JOA11
 |
|
|
|
 |
Rafal1504 [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Kwi 2006, 19:06
|
|
|
Jak podniesiesz klapę są styki zmierz miernikiem minus złap z karoserii samochodu plus podłącz do srtyków na pierwszy od lewej pojawia się 12V po przekręceniu kluczyka drugi jest od szyby albo wycieraczki dobrze nie pamiętam zrób tak przekręć kluczyć i zmierz pokolei styki zapisz wyniki, następnie włącz ogrzewanie tylnej szyby na jednym styku powinno pojawić się 12 V a przedtem był 0 V jeślli nie ma zmian to znaczy że zasilanie nie dochodzi do styków, to na początek |
|
|
|
 |
Lech [Usunięty]
|
Wysłany: 31 Sty 2007, 15:10
|
|
|
Temat prawie z przed roku, ale dawno nie byłem na forum.
Powodem były zaśniedziałe styki w włączniku na desce rozdzielczej. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|