Przesunięty przez: molu 4 Kwi 2008, 10:28 |
zakupiłem sony Deh-4700/4700MPB |
Autor |
Wiadomość |
domin1 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
_-MoKrY-_

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 28 Gru 2005, 17:09
|
|
|
fajne radyjko, tylko ja bym kupił cos co nie odtwarza mp3
głośniki: HERZ |
|
 |
mikolaj_r

Imię: Mikołaj
|
Wysłany: 28 Gru 2005, 18:43
|
|
|
Od mozcnego walenia jest subwoofer... zasadnicza kwestia:ile masz kasy do wydania??Pioneer to niezbyt dobry wybór - oni są od niezłych odtwarzaczy i niech tak zostanie. |
|
|
|
 |
domin1 [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Gru 2005, 23:04
|
|
|
kupiłem tego pioneera ponieważ znam parę osóbktórzy zajmują się dystrybucja radii i sami mieli pare odtwarzaczy i stwierdzili że pioneer zachowuje sie narazie najlepiej.
[ Dodano: Sro Gru 28, 2005 22:04 ]
zakupu nie żałuje
[ Dodano: Sro Gru 28, 2005 22:08 ]
_-MoKrY-_ napisał/a: | fajne radyjko, tylko ja bym kupił cos co nie odtwarza mp3
a czemu coś co nieodtwarza MP3?
tak wygląda we fieście  |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Gru 2005, 23:28
|
|
|
mikolaj_r napisał/a: | Od mozcnego walenia jest subwoofer... zasadnicza kwestia:ile masz kasy do wydania??Pioneer to niezbyt dobry wybór - oni są od niezłych odtwarzaczy i niech tak zostanie. |
pioneer nie zbyt dobry ? a co w tej cenie ? sony ? a moze wypasiony medion/dalco ?
a wogole to gratuluje radia, super radyjko i ladnie gra. wyglad to gusta i gusciki, ale radio jest juz z tych mocniejszych w dobreh cenie |
|
|
|
 |
pab2002
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: S
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 02:54 Re: zakupiłem sony Deh-4700/4700MPB
|
|
|
Jeśli ma być dobry bas to napewno nie w tylną pułke. Lepiej w przednie drzwi. Dobre 13tki też potrafią ładnie zagrać. Najlepiej jakiś zestaw odseparowany, polecam MacAudio i Magnat, Jak jeszcze drzwi wygłuszysz to powinieneś być zadowolony . Pioneery też nie są złe tylko najczęściej 2drożne, to już w drzwi odpadają, bo ani basu nie bedzie dobrego ani syczków słychac nie będzie. A na tył można dać w orginalne miejsca dwudrożne, dla lepzego stereo.
No a jak chcesz mieć naprawde dobry bas to skrzynka do bagażnika i wtedy dudni
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 01:55 ]
_-MoKrY-_ napisał/a: | fajne radyjko, tylko ja bym kupił cos co nie odtwarza mp3
chyba Hertz |
|
|
|
 |
mikolaj_r

|
Wysłany: 29 Gru 2005, 13:48
|
|
|
Chłopaki źle mnie zrozumieliście. Chodziło mi o to że głosniki pioneera są kiepskie. Radyjka uważam za naprawdę dobre - duzo lepsze od sony... W 100 % zgadzam się z pab 2002 - jakiś zestaw odseparowany powinien Cię zadowolic - najlepiej coś z hertza,helixa lub phonocara(tylko nie Y-line). |
Ostatnio zmieniony przez mikolaj_r 29 Gru 2005, 20:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 15:57
|
|
|
mikolaj_r napisał/a: | Chłopaki źle mnie zrozumieliście. Chodziło mi o to że głosniki pioneera są kiepskie. Radyjka uważam za naprawdę dobre - duzo lepsze od sony... W 100 % zgadzam się z pablo 2002 - jakiś zestaw odseparowany powinien Cię zadowolic - najlepiej coś z hertza,helixa lub phonocara(tylko nie Y-line). |
a głośniki to prawda... nic ciekawego (choc w porównaniu do seryjnych głośników grają cudownie). najlepiej by było wrzucic hertze, helixy... phonocara poza y-line juz prawie nie dostaniesz
To zalezy czego oczekujesz, bo glośniki pionka, blaupunkta grają fajnie.. ale jezeli oczekujesz duzo, to za jakis czas bedziesz zmieniał. ja wiem ze teraz planuje zakup 16,5cm hertza i nic tego nie zmieni |
|
|
|
 |
_-MoKrY-_

|
Wysłany: 29 Gru 2005, 16:26
|
|
|
czemu nie mp3? bo wg mnie to nieporęczne, kilka set utworów na jednym cd, niechcialo by mi sie tego przeszukiwać, żeby znaleźc np jakiś ulubiony utwór, żadko kiedy trasa jaką sie pokonuje zajmuje wiecej niż godzinę wiec jedno cd audio stylka, po za tym mp3 to kompresja w ktorej tracimy na jakości |
|
 |
domin1 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 17:41
|
|
|
zawsze możma wypalić cd. |
|
|
|
 |
pab2002
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: S
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 19:04
|
|
|
_-MoKrY-_ napisał/a: | czemu nie mp3? bo wg mnie to nieporęczne, kilka set utworów na jednym cd, niechcialo by mi sie tego przeszukiwać, żeby znaleźc np jakiś ulubiony utwór, żadko kiedy trasa jaką sie pokonuje zajmuje wiecej niż godzinę wiec jedno cd audio stylka, po za tym mp3 to kompresja w ktorej tracimy na jakości |
No od tego chyba są foldery zeby można se było pliki posegregować. Nagrywasz kilka płytek w osobnych katalogach na cedka i żaden problem z szukaniem. A co do jakości to jak mptrójke nagrasz na audio to i tak sie jej jakość nie poprawi. Mp3 to kompresja stratna, więc nie odzyska się tego co zostało z pliku usunięte. No chyba że słuchasz tylko orginalnych płytek to wtedy już inna sprawa |
|
|
|
 |
mikolaj_r

|
Wysłany: 29 Gru 2005, 20:20
|
|
|
Ja raczej jestem zwolennikiem mp3 bo nie lubie w czasie jazdy żonglowac płytkami. Co do jakości wydaje mi się że w takim samochodzie jak fiesta, który jakoś fenomenalnie wyciszony nie jest, nie słychać zbytnio róznicy w jakości(mówię tu o mp3 co najmniej 256 kb/s)... no przynajmniej ja nie słyszę... |
|
|
|
 |
_-MoKrY-_

|
Wysłany: 29 Gru 2005, 20:30
|
|
|
i tak jestem na nie co do odtwarzaczy mp3, jakoś to do mnie nie przemawia, przynajmniej w samochodzie
a gdzie ja mowilem że jak sie nagra mp3 na cd audio to bedzie lepiej, napisałem ze się traci na jakości
ale kazdy slucha to co lubi i tak jak lubi,:)
albo to co ma i na czym ma |
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Gru 2005, 13:01
|
|
|
a ja uwazam mp3 za piekna sprawe... cale plyty mam na dysku w mp3, z 3 plyty CDRW i nagrywam sobie to na co mam ochote... oraz mam pare plyt ktore zawsze z checia przeslucham.
Teraz jechalem autem 1tys km w trasie, i 4 plyty mialem z soba... ble, kazda po dwa razy i mialem dosc....a tak na jedna plyte bym wgrał z 8 albumow mp3 lekko, dwie plyty z pewnoscia by mi starczyly na cala trase.
Co do jakosci... ciekawe jaki masz sprzet w aucie ze to slyszysz pewnie kilka razy wartosc auta
... A druga sprawa to dostep do takich plyt, ja mp3 sciagam z internetu, oryginalnych i tak mam sporo, bo z prawie 30 plyt... ale to ciagle jest mało, nie dam rady kupowac wszystkie oryginalnego takze.... mp3 rullez |
|
|
|
 |
Bongo
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2 Sty 2006, 14:45
|
|
|
Swieta Racja Kacper...a ja to radyjko mam juz z pol roku...i nie moge złego slowa powiedziec...poza tym ze napisy nie sa najlepszej jakosci na przyciskach :( |
_________________ Silnik 1.1 gaźnik 35kkm przebiegu - 200 pln
FULL CZESCI MK3
Jest: Fiesta mk3 1.1 CTX
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI + |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sty 2006, 23:18
|
|
|
hm, a jaka wersje kolorystczną wzieles ? pytam z ciekawosci, bo szybko starły by Ci sie napisy...
ja sie bije sam z soba... montowc juz mojego blaupunkta, czy nie... bo teraz mam fabryczne włozone w aucie, też CD, ale mało utworow tam jest... ale znowu zima i latać z całym radiem to mi sie nie chce, moze poczekam do wiosny..hmm |
|
|
|
 |
Bongo
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 11 Sty 2006, 15:18
|
|
|
wersje z bialym wyswietlaczem i nzielonymi przyciskami...pasujaca do fiesty oczyiscie |
_________________ Silnik 1.1 gaźnik 35kkm przebiegu - 200 pln
FULL CZESCI MK3
Jest: Fiesta mk3 1.1 CTX
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI + |
|
|
|
 |
|