Przesunięty przez: molu 4 Kwi 2008, 10:28 |
kupiłem głośniczki teraz pora zrobić półkę!! |
Autor |
Wiadomość |
domin1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sty 2006, 16:35 kupiłem głośniczki teraz pora zrobić półkę!!
|
|
|
witam!po zakupieniu radia i poczytaniu waszych rad zakupiłeł półkę z Opla i głośniki będę szły do półki do fiesty niestety narazie nie wiem jakiej są one firmy ale walą ładnie
dodaje fotki
[ Dodano: Pon Sty 02, 2006 21:59 ]
Półkę czas zacząć.
Najsampierw zaznaczyłem gdzie maja znajdować sie otwory na głośniki
Nastepnie za pomocą noża wyrznęłem otwory
Tutaj chciałbym zwrócić uwagę na metalowe elementy półki ktwóre znajduja się wewnątrz półki w celu jej zbrojenia mówiąc jezykiem murarza
po wycięciu otworów szystko wyglądało tak
później zamontowałem głośniki
jutro jeszcze pokarze podłączenie półki w aucie i pociągnięcie przewodów zasilajacych głośniki |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sty 2006, 23:15
|
|
|
czym Ty to chcesz zasilic ? masz szyby przyciemnione ? nie boisz sie ze zniknie ? nie lepiej nalozyc na to jakis materiał cienki, zeby mniej rzucalo sie w oczy ? ... |
|
|
|
 |
domin1 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Sty 2006, 20:43
|
|
|
Kacper napisał/a: | czym Ty to chcesz zasilic ? masz szyby przyciemnione ? nie boisz sie ze zniknie ? nie lepiej nalozyc na to jakis materiał cienki, zeby mniej rzucalo sie w oczy ? ... |
zasilam to radiem Pioneer deh 4700MP gra bardzo ładnie i zadowalającą
narazie nie mam przyciemnionych szyb ale w lutym jade przyciemnic wszystkie szyby
nieboje sie że zniknie zresztą kto okradł by takie padło
materiał będzie pod kolor pokrowców na siedzeniach czyli czarno czerwony czekam tylko na wypłate |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Sty 2006, 21:01
|
|
|
z ciekawosci jak to popodlaczałeś ? cały tył pod dwa kanały ? czy moze tylko tył masz w aucie, a z przodu cisza...
No i zdziwiłbyś sie jak to szybko zniknac moze... półki znikaja, a co dopiero półka z glosnikami |
|
|
|
 |
domin1 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Sty 2006, 21:21
|
|
|
Kacper napisał/a: | z ciekawosci jak to popodlaczałeś ? cały tył pod dwa kanały ? czy moze tylko tył masz w aucie, a z przodu cisza...
No i zdziwiłbyś sie jak to szybko zniknac moze... półki znikaja, a co dopiero półka z glosnikami |
radio psiada 4 kanały więc pod 2 kanały mam podłączony przód i pod 2 pozostałe podłączyłem tył
[ Dodano: Wto Sty 03, 2006 20:22 ]
jutro zrobię fotkę jak to wygląda w aucie i podeśle foty |
|
|
|
 |
Jaroslaw82 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Sty 2006, 06:16
|
|
|
Mowie Ci, strach jest ze zniknie- jeszcze zalezy gdzie parkujesz ale jak to zostawisz odsloniete to...
Mam pytanko- jak to chcesz podlaczyc pod te dwa kanaly od radia? Oczywiste jest ze zastosujesz zwrotnice, tylko jaka?
Ja w swojej fiestce na tylnej polce mam dwa trojdrozne 16cm glosniki- wsparte subem graja przyjemnie, a z przodu 13cm w drzwiach i piszczalki przy klamkach- efekt zupelnie satysfakcjonujacy.
Montowanie glosnikow w tylnej polce jest dobrym pomyslem ale trzeba pomyslec o maskownicach.
A, jeszcze jedno- czym zrobiles dziury w polce? NOZEM?? Ja do tego uzylem wyrzynarki...
No i jeszcze jedno pytanko- jak zamaskujesz dziury z magnesami od spodu polki- jak bedziesz otwierac bagaznik bedzie to nie najlepiej wygladac. Ja to zakleilem specjalna mata z materialu ktora sluzy wlasnie do takich rzeczy- nie ma sladu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 4 Sty 2006, 11:43
|
|
|
to od razu zakup sobie komlet uszczelek do tylnich szyb bo napewno sie przydadza jak szyb nie przyciemnisz |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
cinot [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Sty 2006, 12:43
|
|
|
Wyszło ci to pomimo chałupniczych metod montażu bardzo ładnie, ale niezbyt dobrym pomysłem jest podłączanie 2 par głosników pod 1 kanał.
Jest tak że do lewego tyłu masz 2 głośniki i do prawegpo tyłu też tak?? Grozi to spaleniem końcówki mocy i sporymi kosztami naprawy, zainwestuj w uzywany wzmacniacz, jakakolwiek 2 kanałówkę nawet za 100 kupis zstarego magnata czy coś i pod niegoto podepnij.
Koniecznie jez zakryj i dodatkowo przyciemnij szybe, ja mialem zakryte takim materiałem na siatko głosnikowe + szyba ściemniona na maxa i nie ukradli mie ;-) |
|
|
|
 |
domin1 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Sty 2006, 23:08
|
|
|
cinot radyjko to spokojnie przezyje niepotrzebny jest wzmacniacz a wzmacniacz też mam od razu z kolektorem ale narazie go nie podłączammiałem go podłączonego z polonezie jak miałem słabego kasetowca ale skubany taki mocny że spalił mi dwa głośniki 200W sonego
pułka w aucie wygląda tak
tu widać zwrotnice jakies tam naszczęście nie kolejowe
a tu widzimy złączenie kabli o nazwie "matko aby radio sie nie spaliło"
ale naszczęście kupiłem juz takie coś i jutro to założę
kosztowało mnie to aż całe 3 zł za 2 sztuki |
Ostatnio zmieniony przez domin1 6 Sty 2006, 09:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
RKRman

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Wiek: 51 Dołączył: 06 Cze 2004 Posty: 454 Skąd: z podkarpacia
|
Wysłany: 5 Sty 2006, 02:58 bravo
|
|
|
CZE
nie ma to jak własna wydumka ...jak z eksploatacją ..życie zapewne zweryfikuje
POZDRAWIAM ;-) ........potem już jest tylko gorzej hehehe.....przerobisz na przód ....potem przerobisz przód inaczej ....itd ...wiem co mówie..........bakcyl tak szybko nie zanika ;-) |
_________________ fajnie było ją mieć
 |
|
|
|
 |
domin1 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Sty 2006, 20:47
|
|
|
dzis w pracy z nudów dokończyłm półke. pokazuje wam cały przebieg zdarzeń
a takie mam w drzwiach
producja RAINBOW
Moc 60W/55W |
|
|
|
 |
Moby

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 9 Sty 2006, 00:50 ;/
|
|
|
A ja jestem przeciwnikiem montowania 30 glosnikow na tylnej polce... przeciez nie siedze z tylu podczas jazdy . dla mnie wazny jest mocne naglosnienie przodu a na tyl na oslode pasazerom jakies dobre 6x9. i rzecz jasna subwoofer pod wzmacniaczem osobnym . nie wiem jak wy ale mnie sie nie widzi konfiguracja glosnikow kolegi. |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
domin1 [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Sty 2006, 22:43
|
|
|
jak wioze kogoś z tyłu to tyne głosniczki wyłączam lub ściszam ale szczeże mówiąc to słucham głośno muzyki tylko wtedy kiedy jade sam bo jak jadę z kumplami to zawsze jakaś nawijka jest a z panna to znowu też trzeba cicho puszczać muzyczke bo ona nie lubi za głośno a po za tym też zawsze jakiś temacik mamy.więc jak zachodzi potrzeba to tył wyłaczam lub włączam |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sty 2006, 00:09 Re: ;/
|
|
|
Moby napisał/a: | A ja jestem przeciwnikiem montowania 30 glosnikow na tylnej polce... przeciez nie siedze z tylu podczas jazdy . dla mnie wazny jest mocne naglosnienie przodu a na tyl na oslode pasazerom jakies dobre 6x9. i rzecz jasna subwoofer pod wzmacniaczem osobnym . nie wiem jak wy ale mnie sie nie widzi konfiguracja glosnikow kolegi. |
Co kto lubi... ja do tyłu montuje 6x9 tylko po to zeby z tyłu nie było sluchac samego basu z bagaznika, bo jak jade załadowany z znajomymi gdzieś to przeciez po godzinie czy dwóch oni kota dostaną.... a przód jest najważniejszy, ale nie same głośniki - sposób montazu duuużo zmienia...i oczywiscie zasilamy wzmacniaczem, o radiu nawet nie ma mowy |
|
|
|
 |
black_fighter [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Sty 2006, 17:37
|
|
|
Jak można tak zdewastować tylną półke ,ja niewiem...
nie lepiej wydac 20zł i kupić płyte mdf ,wyciać na miarę i w nią powkręcać głośniki?
przy sprzedaży będziesz żałował że poroiłeś te dzióry w półce... ew. szukaj innej zapasowej.
Pozdro. |
|
|
|
 |
|