Mk7 1.4 benzyna duratec |
Autor |
Wiadomość |
Xsmichal
Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Fun
Silnik: 1.4i/75KM
|
Wysłany: 1 Lip 2025, 19:50 Mk7 1.4 benzyna duratec
|
|
|
Witam od pewnego czasu mam problem otóż raczej występuje to na zimnym silniku po nocy i dzieje się to przy pierwszym odpaleniu później już raczej nie występuje ( duszenie sie dławienie na biegu jalowym auto pracuje po odpaleniu normalnie gdy obroty spadną po chwili poniżej 1000 obr wtedy to występuje trwa to kilka sekund auto w pewnym pomencie wskazówka obrotów silnika wskakuje ponad 1300 tak jak by zassał paliwa lub powietrza i jest okej dodam że auto w tym momencie drży gdy jednak bym nie poczekał do momentu duszenia się i pojechał potrafi po ruszeniu na 2 biegu na chwilę stracić moc ale po kilku sek jest normalnie ( mechanik wyczyścił przepustnice i wymienił czujnik kolektora ssącego ) jednak problem nadal występuje, bardzo proszę o podpowiedź jeśli ktoś by miał jakiś pomysł z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12082 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 1 Lip 2025, 22:08
|
|
|
Trzeba podpiąć komputer i odczytać co jest nie tak na silniku jak problem się objawia,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Xsmichal
Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Fun
Silnik: 1.4i/75KM
|
Wysłany: 2 Lip 2025, 15:38
|
|
|
Był pod komputerem i nie pokazuje nic , dzis rano po odpaleniu Musinołem 2 razy pedal gazu i czekałem aż problem się pojawi ale dziś nie dusił sie |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.