|
Zagadka elektryczna |
Autor |
Wiadomość |
dzuli18
Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Trend
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 26 Lip 2022, 11:47 Zagadka elektryczna
|
|
|
No to tak wracając z pracy czuję że auto mi traci moc i w pewnym momencie już zero reakcji na gaz ale silnik pracuje nie gaśnie ale za to odpalają się lampki od wspomagania a samo wspomaganie nie działa , od poduszek powietrznych i od ładowania oraz wydobywają się dziwne chrzęszczace odgłosy gdzieś z głębi maski oraz przepalają się obie żarówki świateł mijania - sytuacja powtórzyła się jeszcze po drodze do pierwszego mechanika i potem do drugiego teraz jadę do elektryka podobno dobry bo z polecenia ale nie jestem pewna bo przez telefon dopytywali się mnie co się popsuło no kurde jak bym wiedziała to bym sobie sama wymieniła . Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jakieś tam lekkie dziwne odgłosy są ale minimalne a kontrolki już się nie świecą a wspomaganie działa normalnie . Po podłączeniu do komputera i kasowaniu błędów co chwila pokazują się inne błędy nie chcą dwa razy te same wskoczyc ale wszystkie od elektryki .....
Ktoś może coś ? Ktoś tak miał ? W czwartek auto będzie właśnie elektryk już kolejny przeglądał |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 28 Lip 2022, 00:09
|
|
|
Do naładowania akumulator, do sprawdzenia alternator i układ ładowania,,, NIE POLECAM odpalać auta bez podłączonego woltomierza i proponuje natychmiastowe gaszenie jeśli wartość spadnie poniżej 10 i wzrośnie powyżej 18 woltów,,, chyba że chcesz przepalić coś więcej z elektryki niż żarówki,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
dzuli18
Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Trend
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 28 Lip 2022, 05:17
|
|
|
Akumulator już był mierzony był sprawdzany niby tez alternator na pracującym silniku . Ale i tutaj odbierając wczoraj od kolejnego mechanika przed wstawiniem auta do elektryka powiedział mnie właśnie że alternator prawdopodobnie jest walnięty znaczy on go sprawdzali i mierzył i jest Ok z pomiarów ale może mieć jakieś skoki które spowodowały że dzieje się tak a nie inaczej . Zobaczymy czekam dzisiaj na telefon od elektryka z pełną diagnoza mam nadzieję ..... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|