|
Servis w komputerze pokładowym + regeneracja Felg ? |
Autor |
Wiadomość |
AdrianmoPl
Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Gold
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
|
Wysłany: 15 Wrz 2020, 15:21 Servis w komputerze pokładowym + regeneracja Felg ?
|
|
|
Witam mam pytanie do was , własnie jestem po servisie który trzeba zrobić po 2 latach (wyszedł mi 500 euro :( ) i mam pytanie czy w komputerze pokładowym istnieje gdzieś jakaś informacja kiedy mam zrobić kolejny serwis bo w VW miałem cos takiego w ustawieniach a w Fordzie nie widzę tego ?? Kolejne pytanie czy znacie jakieś sposoby na regeneracje felg oryginalnych do Fiesty bo pary razy jeździła moim samochodem dziewczyna i porysowała Felgi na krawężnikach , jestem ciekawy czy da się jakoś to zniwelować czy jedynie pozostaje kwestia regeneracji felg. Felgi maja po prostu rysy od krawężników po bokach felg . Ostatnie Pytanie to co ile KM powinno sie klocki hamulcowe w naszych Fiestach wymieniać ?? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 15 Wrz 2020, 16:41
|
|
|
AdrianmoPl napisał/a: | Pytanie to co ile KM powinno sie klocki hamulcowe w naszych Fiestach wymieniać | Klocki to element który nie wymienia się po iluś tak km tylko wymienia się jak się zużyje,,, jak jeździsz ostro to zrobisz mniej km na zestawie, jak spokojnie i łagodnie to wiecej,,, we firmie rekordziści wymieniali, jeden 3 razy a drugi jeden raz w nowym aucie w tym samym okresie czasu,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|