1.4 tdci zwiększenie mocy.. |
Autor |
Wiadomość |
by IDEA
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Inna
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 11 Kwi 2020, 19:39 1.4 tdci zwiększenie mocy..
|
|
|
Witajcie wszyscy serdecznie posiadam Fieste 1.4 TDCi 68km z 2009r. Mam zrobione w niej tłumik koncowy z nierdzewki w pełni przelotowy. Felgi 17" w ogóle to wygląda i lubię chleb ze smalcem optycznie ale mocy by jej pasowało jak fordami rs się przymiezaja heh a ja rekreacja rozumiecie wygląd ma, myślę że ładnie ja zrobiłem myślę o dołożeniu turbiny z 1.6 i IC wraz z dolotem wtryski zostawię bo myślę że common rail to wytrzymałe wtryski i dobre pod względem ciśnieniowym. Do tego chciałem dolot powietrza z filtrem stożkowy dodać lub innym ale na rurze metalowej czy aluminio podobnej nie ważne ale krótszy bo seria ciągnie się na tył z tyłu na przód dobrze ze jeszcze nie nad morze.. Na koniec chip i dale aby te 90km no może 95km wyciagnac. Aha podłączyłem go pod laptop w forscan pokazuje że to euro 4 więc śmie wątpić że nie ma dpf. Wydech cicho buczy jak jestem z tyłu takie uuuuuuu.. Nie jest z tym źle i pomyślałem żeby egr zaślepić i wyłączyć w ECU. Turbine chce by tamta mi szybko nie padła pewnie za mało wydajna będzie i obciąży ja zbyt nad to. A IC wiadomo lepiej chłodniejsze bogatsze w tlen powietrze dostarczać. Co myślicie piszcie ale Ci co robili i auta im służą. Gril atrapa mam w aster miodu bez zbędnego zderzaka jaka s tam wentylacja lepsza pewnie jest. No nic piszcie chętnie się poradzę za co z góry dziękuję Wam!
Pozdrawiam (by IDEA)
Łukasz Bulek |
_________________ by IDEA |
|
|
|
 |
by IDEA
|
Wysłany: 11 Kwi 2020, 19:45
|
|
|
Słownik lubię "chleb ze smalcem" przepraszam za pisownie nie sprawdzilem ale przynajmniej się uśmiejecie hehe |
|
|
|
 |
Jaszczur

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Marcin
|
Wysłany: 12 Kwi 2020, 10:51
|
|
|
Masz przelot, i jeszcze chcesz filtr stożkowy? I potem jeszcze chcesz tym jeździć?
Jak już, to zainwestuj we wkładkę sportową w oryginalną puszkę filtra.
Samym powietrzem mocy nie ugrasz, moc bierze się z większej dawki paliwa, więc po tych wszystkich modyfikacjach - na hamownię ze strojeniem. Problem w tym że ori wtryski z 1.4 nie są jakieś mega wydajne... |
_________________ wszystko jest do zrobienia, trzeba tylko chcieć |
|
|
|
 |
by IDEA
|
Wysłany: 25 Kwi 2020, 06:15
|
|
|
Jaszczur napisał/a: | Masz przelot, i jeszcze chcesz filtr stożkowy? I potem jeszcze chcesz tym jeździć?
Jak już, to zainwestuj we wkładkę sportową w oryginalną puszkę filtra.
Samym powietrzem mocy nie ugrasz, moc bierze się z większej dawki paliwa, więc po tych wszystkich modyfikacjach - na hamownię ze strojeniem. Problem w tym że ori wtryski z 1.4 nie są jakieś mega wydajne... |
Witaj dzieki za odpiske powiedz co w tym zlego przelot tlumik i stozek..? rozwin mysl prosze |
|
|
|
 |
by IDEA
|
Wysłany: 25 Kwi 2020, 06:37
|
|
|
tak zrobie wdraze stopniowo modyfikacje i zakoncze hamownia ze strojeniem.. wtryski od 1.6 podejda? bo ic dolot do turbo to spoko z 1.6 spasuja. Stozek narazie zostaje wkladka inym razem aha felgi na dystansach przednia os 20mm szersza a tylna os 30mm szersza. idzie jak czolg |
|
|
|
 |
Jaszczur

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Marcin
|
Wysłany: 29 Kwi 2020, 21:39
|
|
|
by IDEA napisał/a: | Witaj dzieki za odpiske powiedz co w tym zlego przelot tlumik i stozek..? rozwin mysl prosze |
Będzie to darło ryja, ale mocy Ci nie da. |
_________________ wszystko jest do zrobienia, trzeba tylko chcieć |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.