Po wymianie akumulatora zegar się rozstraja, nie działa klak |
Autor |
Wiadomość |
azajk
|
Wysłany: 3 Lip 2015, 17:53 Po wymianie akumulatora zegar się rozstraja, nie działa klak
|
|
|
Witam Was serdecznie doświadczeni kierowcy Forda!
Auto o którym mowa: Ford Fiesta 1.4 TDCi 2005r
Wymieniłem aku na Centra Plus 62Ah 540. Po wymianie spotkały mnie problemy, takie jak:
- zegar który za każdym wyłączeniem auta trzeba nastawić na nowo,
- po przekręceniu kluczyka na pierwszą pozycję nie wyświetla się nic, jest tylko możliwość włączenia radia,
- siadł klakson,
- na zegarach pojawiła się poduszka powietrzna,
- nie działa sygnał informujący o niewyłączonych światłach przy otwarciu drzwi.
Panowie, czy Waszym zdaniem wymiana aku ma z tym coś wspólnego? Albo czy wszystkie te problemy są ze sobą wzajemnie powiązane?
Nadmienię tylko, że sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, wszystko wygląda dobrze. Klemy oczyszczone z jakiegokolwiek syfu.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi. |
|
|
|
 |
tegies
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 4 Lip 2015, 13:13 Re: Po wymianie akumulatora zegar się rozstraja, nie działa
|
|
|
Zrób pomiary napięcia na aku (luźny i pod obciążeniem). To że nowy nie znaczy że nie wadliwy.
Jak mój aku padał to losowo pokazywały się różne błędy. Po wymianie na nowy nic złego się już nie dzieje. |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 4 Lip 2015, 15:29 Re: Po wymianie akumulatora zegar się rozstraja, nie działa
|
|
|
Kontrolka poduch zapala się sama od siebie jeśli nagle rozpinasz elementy układu lub napięcie w "sieci" jest zbyt niskie. To drugie by pasowało idealnie do opisanej sytuacji. Idź za radą kolegi, podepnij miernik i przemierz nowy zakup. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
Warrior
Model: Ford Fiesta Mk7`14
Wersja: L
Silnik: 1.6/96KM
|
Wysłany: 2 Sty 2019, 19:29
|
|
|
Panowie, chciałem zapytać czy jeśli odepnę klemy i wyjmę akumulator z MK7 2014 do ładowania to po włożeniu nie będę miał problemów z falującymi obrotami itd....
Z drugiej strony trochę strach ładować podpięty.
Czy ktoś z Was ładował już aku i w jaki sposób polecacie.
Dzięki z góry za porady. |
_________________ Tomek |
|
|
|
 |
xxdawid
Model: Ford Fiesta Mk7`14
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Imię: Dawid
|
Wysłany: 20 Kwi 2019, 20:46
|
|
|
Podpinam się do tematu. Rozładował mi się aku w MK7 1.0ecoobost. Po załadowaniu gdy zamontowałem go z powrotem pierwszy kilometr autko oki , potem coś mocy mi brakowało o jak wróciłem do domu to na wolnych obrotach dziwnie chodzi. Jakby nie palił na wszystkie gary. |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.