|
Ford Fiesta MK6 2003 r 1,4 80km ben, Automat-Synchroniczna |
Autor |
Wiadomość |
Nerimus
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i16V/80KM
|
Wysłany: 26 Lip 2018, 16:20 Ford Fiesta MK6 2003 r 1,4 80km ben, Automat-Synchroniczna
|
|
|
Witam,
Mój problem w Ford Fiest, polega na tym że, około 2 tyg. temu, odpaliłem autko w celu pojechania na działkę, w czasie jazdy, zapaliła się pomarańczowa kontrolka, przypominająca słoneczko w tym czasie skrzynia, przełączyła się na pozycję N, po zjechaniu na pobocze i zgaszeniu auta kontrolka przestała świecić. W ciągu tego samego dnia zdarzyło się to kilka razy, aż w końcu auto nie odpaliło.
Mojego Forda zaprowadziłem do serwisu Forda w Płocku, Panowie z serwisu stwierdzili po podłączeniu auta do komputera, że jest to wina modułu lub wybieraka skrzyni biegów, w czasie rozkręcania auta okazało się, że wiązka od wybieraka jest przepalona, oczywiście wymienili kable.
Po tych zabiegach w serwisie Forda auto raz działało normalnie czyli nie paliła się wspomniana wcześniej kontrolka, skrzynia normalnie przerzucała biegi, automatycznie w czasie jazdy jak i ręcznie. Po odebraniu auta problem wrócił, byłem na dwóch już kolejnych warsztatach w Płocku i nikt nie potrafi powiedzieć nam o co chodzi, co trzeba byłoby wymienić czy to, wybierak, moduł, linka od skrzyni, akumulator, takie dostałem informacje z poprzednich warsztatów.
Dlatego zwracam się z prośbą na forum, może ktoś miał taki problem i w jakiś sposób wyjaśni ten problem z góry dziękuje,
P.S Skrzynia biegów jest firmy czy tez model EasyTronic |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|