Piszczący czujnik zapięcia pasów bezpieczeństwa podczas jazd |
Autor |
Wiadomość |
Wirowmaker
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 25 Gru 2017, 22:59 Piszczący czujnik zapięcia pasów bezpieczeństwa podczas jazd
|
|
|
Witam jak w temacie podczas jazdy fordem fiestą po mimo zapiętych pasów wyskakuje kontrolka na desce rozdzielczej po czym piszczy przypominając że mam zapiąć pas... Na dłuższą metę nie da się tak jeździć bo dźwięk jest nieznośny... Jedyne co zrobiłem to zdiagnozowałem że winą jest brak styku w gnieździe fotela kierowcy... Gdzie podczas jazdy po wciśnięciu dłonią dalej niż wymaga tego pas przestaje piszczeć. Jednak po puszczeniu dłoni natychmiast zaczyna piszczeć znowu tak samo przy gwałtownym skręcie lub jeździe po wyrtepach.
Zdjąłem plastikowe osłonki przy wtyczce przy fotelu niestety nie wiem co robić dalej ... Wolał bym odłączyć ten czujnik ... na stałe bo mam nawyk zapinania pasów i mi ten bajer nie jest potrzebny... Do wtyczki biegną 2 kabelki czarny i czerwony ... Wpadłem na pomysł by przeciąć któryś i mieć z głowy ten zbędny bajer ale nie chcę zepsuć czegoś innego przydatnego.
Mile widziane rady jak pozbyć się skubańca nie robiąc krzywdy pojazdowi
Ps. Sposób 9 wpinań i wypinań coś nie działa... |
|
|
|
 |
Wirowmaker
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 28 Gru 2017, 11:54
|
|
|
Czy ktoś jest na tym forum?
Po niżej siedzenia widzę wtyczke ... Czy można ją wyciągnąć? S£yszałem że poduszki powietrzne mogą nie działać lub wystrzelić.. |
|
|
|
 |
Mars
Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Vignale
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Marcin
Wiek: 50 Dołączył: 05 Kwi 2014 Posty: 279 Skąd: Spod Bydgoszczy
|
Wysłany: 29 Gru 2017, 14:18
|
|
|
Nie włączaj zapłonu gdy masz wyciągniętą wtyczkę, to będzie OK. |
_________________ HDK ZdZN A Rh"-". |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.