|
Zacinający się zawór EGR |
Autor |
Wiadomość |
slawomirro
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec 100KM
|
Wysłany: 28 Wrz 2017, 18:00
|
|
|
DeXteR... napisał/a: | Mocno chcę wierzyć, że coś się poprawiło i nie jest to wymysł mojej psychiki która po wyczyszczeniu EGR'a zbzikowała |
Jak zaśplepiłem EGR w moim byłym aucie, to pomiar na hamowni wykzał równe 1KM więcej |
|
|
|
 |
Emka
Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Classic
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Emilia
|
Wysłany: 4 Paź 2017, 00:03
|
|
|
DeXteR... napisał/a: |
Samo czyszczenie jest banalnie proste. Zakładasz rękawiczki, żeby nie pobrudzić rąk i jazda z tematem. W zależności od szkoły możesz moczyć zawór w nafcie, acetonie itp. |
Czy sposób czyszczenia EGR jest taki sam zarówno dla pneumatycznego, jak i elektronicznego zaworu?
Pytam, bo u mnie jest elektroniczny i nie chcę 3 godziny go wybebeszać, by potem okazało się, że nie dam rady oczyścić... |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 5 Paź 2017, 11:52
|
|
|
Nie będzie żadnej różnicy, bo jeśli coś jest tam sterowane silnikiem, to tak samo musi być w środku zawór. Silnika nie sposób uszkodzić, bo uniemożliwia to konstrukcja. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|