[MK6]Odgłos cykania przy pracy wycieraczek |
Autor |
Wiadomość |
Brajan
Wersja: ST
Silnik: ST 150
Imię: Kamil
|
Wysłany: 5 Paź 2016, 00:09 [MK6]Odgłos cykania przy pracy wycieraczek
|
|
|
Witam serdecznie.
Problem tkwi w tym, że w związku z wczorajszym deszczem uruchomiłem po długim czasie wycieraczki. Odgłos "cykania" "słyszalnego przeskoku" wydobywa się wtedy kiedy wycieraczki z poziomu spoczynku uruchamiają się do góry. Dzwięk slyszalny jest tylko na włączeniu wycieraczek na tryb cykliczny (jedno w górę), w trybie jednego ruchu (w dół) tego nie ma.
W czym tkwi problem? Zwarcie w silniczku wycieraczek?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
slawomirro
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec 100KM
|
Wysłany: 5 Paź 2016, 11:43 [MK6]Odgłos cykania przy pracy wycieraczek
|
|
|
Czekaj, bo nie rozumiem. Chodzi Ci oto, ze wg Ciebie powienienś słyszeć dźwiek "cykania" a go nie ma?
Jeśli tak, to sam ten dźwięk oznacza że coś jest nie tegeś. U mnie chodzą wycieraczki bezgłośnie. |
|
|
|
 |
Brajan
Wersja: ST
Silnik: ST 150
Imię: Kamil
|
Wysłany: 5 Paź 2016, 15:51 [MK6]Odgłos cykania przy pracy wycieraczek
|
|
|
Do tej pory chodziły bezgłośnie tak jak u Ciebie. Po ostatnim deszczu jak je uruchomiłem po dłuższym czasie to zaczęły cykać co każdy ruch. Dzwięk wydobywa się z lewej strony na wyciągnięcie mojej lewej ręki pod szybę. |
|
|
|
 |
slawomirro
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
|
Wysłany: 6 Paź 2016, 22:22 [MK6]Odgłos cykania przy pracy wycieraczek
|
|
|
Brajan napisał/a: | Do tej pory chodziły bezgłośnie tak jak u Ciebie. Po ostatnim deszczu jak je uruchomiłem po dłuższym czasie to zaczęły cykać co każdy ruch. Dzwięk wydobywa się z lewej strony na wyciągnięcie mojej lewej ręki pod szybę. |
To co cyka, to przekaźnik. Najwyraźniej ma dość i potrzebuje wymiany. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 7 Paź 2016, 16:11 [MK6]Odgłos cykania przy pracy wycieraczek
|
|
|
slawomirro napisał/a: | To co cyka, to przekaźnik. Najwyraźniej ma dość i potrzebuje wymiany. |
Niekoniecznie, ja tak mam od nowości, czyli od ponad dziesięciu lat i działa bez zarzutu, po prostu niektóre przekaźniki są cichsze a niektóre głośniejsze... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.