|
ST150 - gaśnięcie przy dohamowaniu |
Autor |
Wiadomość |
Gutek1858
Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: ST
Silnik: ST 150
|
Wysłany: 25 Mar 2016, 09:49 ST150 - gaśnięcie przy dohamowaniu
|
|
|
Dobra a jak sie zabrać do rpzeczyszczenia przepustnicy. nigdy tego nie robilem. Mozna ją jakoś psrytnie wyciągnąć bo jak oglądam to mam wrażenie ze cieżko w ogole ja wydostac bo cieżko dostać sie do śrubek.. |
|
|
|
 |
lopez16
Imię: Adrian
|
Wysłany: 25 Mar 2016, 11:16 ST150 - gaśnięcie przy dohamowaniu
|
|
|
Sprawa jest banalnie prosta. Na początku zdejmujesz tą rurę która łączy przepustnice z filtrem powietrza . Trzyma się na opaskach które są wielokrotnego użytku (wystarczy odgiąć haczyk) są zaznaczone na zielono. Potem mocnym pociągnięciem ,,wyrywasz,, zaczep który wchodzi w filtr powietrza jest zaznaczony na niebiesko. Następnie odpinasz wtyczkę zaznaczoną na czerwono. Ściągasz tą rurę i już widać przepustnicę. Trzyma się ona na 4 śrubach.Są łatwo dostępne wystarczy klucz nasadka 8 (o ile dobrze pamiętam). Jak już odkręcisz śruby to wyciągasz przepustnicę i czyścisz. Możesz też rozkręcić przepustnicę żeby wyczyścić zębatki w środku. Spoko żadna sprężyna ze środka nie wyskoczy Mam nadzieję że pomogłem
 |
|
|
|
 |
Gutek1858
|
Wysłany: 30 Mar 2016, 13:20 ST150 - gaśnięcie przy dohamowaniu
|
|
|
jASNE , świetnie wyjaśnione, dzięki za instrukcje wracając do tego elementu , samego wlotu którego u mnie brak, jak kupie rure z fiesty o mniejszym silniku właśnie z tym elementem którego mi brakuje i podmienie tylko ten element ( na obrazku na czerwono), poniewaz sama rura jest inna to czy to zda egzamin?
Dzwoniąc po szrotach gośc nazwał to "łapaczem" powietrza. więc własnie pytanie czy łapacz może byc od innej fiesty czy musi to byc od st-ka? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|