Brzęczenie dochodzące zza lampki oswietlenia wewnętrznego |
Autor |
Wiadomość |
Remmm
Model: Ford Fiesta Mk7`11
Wersja: Trend
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Imię: Robert
|
Wysłany: 10 Maj 2015, 17:28 Brzęczenie dochodzące zza lampki oswietlenia wewnętrznego
|
|
|
Od Czwartku moja kobieta jest szczęśliwą właścicielką fiesty mk7. Jedynak jest pewien problem, coś co znajduje sie za lampką oświetlenia wewnętrznego (antena?) wpada w niemiłosierne wibracje, szczególnie przy niskich obrotach silnika i brzeczy doprowadzajac kierowcę do szału. Wiem że antena zewnetrzna nie jest oryginalna, oraz jest to świetełko z otworem na mikrofon do rozmów także owe brzęczenie jest jeszce bardziej słyszalne. Czy ktoś mogłby wyjasnić jak lampkę zdemontować na co uważać żeby czegoś nie urwać? i co to może być? po odchyleniu lub dociśnięciu lampki hałas ustaje. |
|
|
|
 |
sindrome
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
|
Wysłany: 12 Maj 2015, 09:07
|
|
|
Cześć.
Lampka siedzi na jednym zaczepie i dwóch plastikowych języczkach - zaczep jest z przodu lampki, języczki z tyłu.
Mały płaski śrubokręt wkładasz pośrodku lampki i dociskasz zaczep do obudowy lampki (jest sprężynujący) powinien Ci przód trochę opaść; tył trzeba delikatnie podważyć żeby języczki wyszły z obudowy lampki i cała lampka powinna wypaść z otworu. |
_________________ Grzesiek |
|
|
|
 |
Remmm
Model: Ford Fiesta Mk7`11
Wersja: Trend
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Imię: Robert
|
Wysłany: 13 Maj 2015, 12:06
|
|
|
sindrome napisał/a: | Cześć.
Lampka siedzi na jednym zaczepie i dwóch plastikowych języczkach - zaczep jest z przodu lampki, języczki z tyłu.
Mały płaski śrubokręt wkładasz pośrodku lampki i dociskasz zaczep do obudowy lampki (jest sprężynujący) powinien Ci przód trochę opaść; tył trzeba delikatnie podważyć żeby języczki wyszły z obudowy lampki i cała lampka powinna wypaść z otworu. |
Wielkie dzięki za odp. mam jednak kolejne pytanie co do ogólnych wibracji przenoszonych na pojazd wyczówalnych w kabinie na kierownicy, lewarku zmiany biegów i całym kokpicie, czy zużyta poduszka pod skyrzynia moze byc tego przyczyną?
Jeżeli ktoś nie wie o co mi chodzi odsyłam do filmiku, mam podobny problem:
https://www.youtube.com/watch?v=lvIfCq8jeSo |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.