[MK3,5] Elektryka szyb nie działa(przy próbie jej dołożenia) |
Autor |
Wiadomość |
dominik218
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 20 Maj 2014, 18:41 [MK3,5] Elektryka szyb nie działa(przy próbie jej dołożenia)
|
|
|
witam...
jakiś czas temu(dosyć odległy) zakupiłem kompletny zestaw elektryczne szyby + centralny zamek jednak próba podłączenia bez montażu się nie udała i z braku czasu zestaw troszke poleżał
ostatnio chciałem zamontować i szukałem tematów które mogły by pomóc jednak nic nie znalazłem...
problem polega na tym że moim skromnym zdaniem brakuje prądu...
posiadam taki oto zestaw wiązki
Kod: | https://plus.google.com/photos/107555683933084533946/albums/6015534270342161841?banner=pwa&authkey=CMD3gf3issGzPg |
i wydaje mi się że ta duża wtyczka którą wpinamy tam za regulacje świateł nie daje dalej prądu i kombinuje ze ta druga wtyczka powinna go dostać jednak nie wiem gdzie można by ją wpiąc...
ma ktoś jakiś pomysł co mogło by być nie tak?
[ Dodano: Wto Gru 16, 2014 20:19 ]
mała aktualizacja.. ostatnio przeglądałem forum i znalazłem taki TEMAT
znalazłem ową wtyczkę ale jednak wtyczka z mojej wiązki nie pasuje.. może z obu wtyczek tej za regulacją świateł i tej w konsoli środkowej uda się skompletować wszystko by moje elektryczne szyby wreszcie działały?
posiadam model Futura czyli mk3,5.. czy możliwe jest żeby instalacja w tym modelu była inna? czy są jakieś schematy którymi mogę się dowiedzieć co z czym połączyć
Wtyczka konsoli z konsoli środkowej
Wtyczka NR 2 z mojej wiązki
Wtyczka która znajduje się za regulacją świateł
Wtyczka z instalacji która w każdym poradniku jest opisywana jako jedyna którą trzeba wpiąc
po podłączeniu powyższej wtyczki prąd jest tylko i wyłącznie w czerwonym kablu po podłączeniu wiązki drzwiowej po sprawdzeniu każdej wtyczki i przełącznika jest tylko prąd przy lusterkach
 |
|
|
|
 |
vegetagt
Administrator / Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Inna
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 16 Gru 2014, 21:55
|
|
|
podbijam temat. |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 20 Gru 2014, 08:49
|
|
|
więc tak:
- próba się nie udała bo? wiesz, że w tej wiązce musisz wsadzić wszystkie przyciski żeby działało?
- odnośnie wtyczki za radiem - nie ma tam jeszcze jednej? bo ja w MK3,5 mam taką jak pokazałeś i pasującą do el. szyb
- o ile dobrze widzę, to wiązka ma el. lusterka w komplecie
- http://jackrzec.cba.pl/ww....bagaz_od92.jpg - schemat powinien trochę sprawę rozjaśnić sprawę i ułatwić dojście który kabel za co odpowiada
mam jeszcze gdzieś trochę lepiej rozrysowany ten schemat i przy okazji są zaznaczone tam lusterka więc poszukam i jak znajdę to wrzucę |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
dominik218
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 20 Gru 2014, 17:11
|
|
|
miałem wszystko połączone i powkładane a i tak nie chciało chodzić..
co do wiązki to racja jest do chyba napełniejszej wersji z elektrycznymi lusterkami i o tym wiem
pozostaje mi szukać tej jednej wtyczki jeszcze
[ Dodano: Sob Gru 20, 2014 21:00 ]
faktycznie w konsoli środkowej są dwie wtyczki ta pierwsza inna i za nią druga ukryta i teraz wszystko pięknie chodzi po podłączeniu bez zakładania więc teraz trwa montaż wielkie dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.