lusterko wewnętrzne |
Autor |
Wiadomość |
bob4u
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: FX
Silnik: 1.3/69KM
|
Wysłany: 8 Paź 2014, 08:00 lusterko wewnętrzne
|
|
|
Witam,
zakupiłem niedawno Forda Fieste MK6 5D.
Zauważyłem, że lusterko wewnętrzne nie da się skierować w dół na tyle aby przy moim wzroście 175 cm i opuszczonym siedzeniu mieć dobrą widoczność do tyłu. Czy ktoś również zaobserwował taki problem i czy jest na to jakieś rozwiązanie?
Lusterko wygląda na najzwyklejsze (bez żadnych dodatkowych opcji o ile takie w tym modelu istniały).
Dokładnie to zamontowane jest takie:
Kulka przy samym lusterku (dół zdjęcia) jest ruchoma.
Ta wyżej przy zaczepie do szyby jest na stałe.
Tak powinno być? |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
|
|
|
 |
AccessX
Model: Ford Fiesta Mk2`84
Wersja: Classic
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Radek
|
Wysłany: 9 Paź 2014, 22:22
|
|
|
Freeman masz racje, lusterko jeżeli jest w tej pozycji na szybie.. to jest do góry nogami. Źle przymocowane. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 9 Paź 2014, 22:36
|
|
|
Ten ząbek/zatrzask w stopce lusterka, powinien być od dołu stopki przyklejonej do szyby, coś wcześniej nie zauważyłem zdjęcia...
PS.
Tylko że chyba nie da się tego nałożyć odwrotnie... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
bob4u
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: FX
Silnik: 1.3/69KM
|
Wysłany: 27 Paź 2014, 09:03
|
|
|
Temat rozwiązany.
Zmuszony byłem zakupić nowe lusterko ponieważ w starym przy kolejnej operacji wyciągnięcia i włożenia lusterka, urwała się "prowadnica" w mocowaniu. Próby klejenia nie przyniosły oczekiwanego rezultatu.
Zamówiłem nowe, oryginalne, takie samo jakie sprawiało problem i było zamontowane w samochodzie.
Okazało się, że w tym nowym kulka przy mocowaniu do szyby także jest ruchoma. W poprzednim tylko kulka przy samym lusterku była ruchoma, ta przy mocowaniu była nie do ruszenia.
teraz spokojnie można ustawić dowolny kąt na lusterku. Widoczność jest ok.
Temat można zamknąć. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.