[MK6] Montaż radia CB - najlepsze miejsce |
Autor |
Wiadomość |
art202
Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: FX Silver
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 28 Gru 2012, 23:30 mam tak samo
|
|
|
pod fotelem kierowcy, najlepsze miejsce popieram |
_________________ była mk3 nie narzekał lał i jeździł
 |
|
|
|
 |
AccessX
Model: Ford Fiesta Mk2`84
Wersja: Classic
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Radek
|
Wysłany: 29 Gru 2012, 18:50
|
|
|
A głośnik używacie standardowy, czy dołączacie pod mini jacka i przykręcacie gdzieś z przodu? |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 30 Gru 2012, 21:56
|
|
|
a czemu kombinujecie z mocowaniem pod fotelem gdzie regulacja jest na ślepo i ledwo co później słychać? już nie mówiąc o sięganiu po gruszkę..
prototyp mocowania w aucie mamy (później było pomalowane i naciągnięta taka guma, żeby się deska nie drapała), z tego co mi wiadomo to Pufcio zastosował podobny patent do mk5, czyli do mk6 też się nada, jeden hak w uchyt na kubek, a drugi ciut głębiej, tylko to fajnie pomalować albo dać koszulkę termokurczliwą albo machnąć tą taką pseudo gumą w spreju..
 |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 29 Mar 2013, 13:27
|
|
|
do radyjka M-tech Legend III wydumałem u siebie w MK3 montaż wyjmowalny na rzepach - radyjko mocuje się do górnej powierzchni schowka przy bezpiecznikach. antena na magnesie z tyłu dachu po lewo (wyjście przez bagażnik).
miękka część rzepa na górnej ściance obudowy radia, naklejona w 3 rzędach wzdłuż radia. ostra część rzepa na górnej powierzchni schowka, naklejona w 3 rzędach w poprzek.
jest wygodnie, widać co trzeba, a po wyjęciu radia w zasadzie nie widać rzepów. trzyma się mocno (rzepy czarne, tesa, kupione w ciastoramie za paręnaście zł opakowanie) |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
mmbu
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 30 Mar 2013, 17:32
|
|
|
A ja bym tylko przypomniał, że radio musi być zamontowane na sztywno. Nikt chyba nie chciałby dostać radiem w łeb w przypadku "rolki". Drugie niezrozumiałe dla mnie miejsce montażu , to obok kolumny kierowniczej nad kolanem. W razie wypadku radio pakuje nam się w kolano. Radio montowane na stałe wcale nie musi przecież być zamontowane z obudową. Można zdjąć obudowę i wstawić w deskę. |
_________________ jak ktoś się p... urodził, to skowronkiem nie umrze
Umiesz liczyć? Licz na siebie...
Moje Allegro |
|
|
|
 |
Michaus

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 2.0/16V
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 101 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 2 Kwi 2013, 08:30
|
|
|
mmbu zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o kwestię przedmiotów mogących latać po kabinie w razie "W", ale zdejmowanie obudowy nie jest najlepszym pomysłem bo:
a). tracisz gwarancję (jeśli nowe radio),
b). obudowa stanowi ekran, który zabezpiecza radio przed zakłóceniami.
Jeśli kombinuje się w ten sposób, lepiej kupić radio , które ma możliwość demontażu panela.
W Mk6 jeśli nie używa się fabrycznego "car audio", można wsadzić jakieś małe radyjko, w Mk3 w tunel środkowy + głośnik zewnętrzny np od zestawu głośnomówiącego Nokii (polecam). |
_________________ Jest gablota Gustavo Fringa...
było Mdo Mk1 2.5 V6 Ghia, Mdo Mk2 2.5 V6 Ghia kombi - zombi
była Mk3 1.4 Ghia, dwulitrowa menda from Ad@mus
 |
|
|
|
 |
jaqb
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Silnik: 1.3i/50KM
|
Wysłany: 16 Lip 2014, 21:39
|
|
|
Witam wszystkich
Mam takie pytanie być może dla niektórych banalne, mianowicie ostatnio wykorzystałem patent DemptD na montaż cb radia w swojej fieścinie ulepszyłem go jedynie szyjąc z materiału takie pokrowce na te metalowe zawieszki - za co bardzo dziękuję za podsuięty pomysł
A teraz pytanie chciałbym przyczepić gruchę do tego schowka na monety, czy żeby go wyjąć muszę coś wyjmować z panelu czy sam ten schowek na monety się jakoś wyjmuje ??? Czy to się jakoś podważa jeśli tak to w którym miejscu ??
Jeśli ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć będę wdzięczny
z góry serdecznie dziękuje pozdrawiam |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 17 Lip 2014, 02:31
|
|
|
Ten trzymak na monety ma ząbki z góry i z dołu (mniej więcej pośrodku), może uda się go wyciągnąć wsadzając tam jakiś płaski np. nóż... Jeśli nie, pozostaje wyjąć radio i przez dziurę po nim ręką go wypchnąć od tyłu... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
jaqb
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Silnik: 1.3i/50KM
|
Wysłany: 17 Lip 2014, 09:53
|
|
|
Parzych napisał/a: | Ten trzymak na monety ma ząbki z góry i z dołu (mniej więcej pośrodku), może uda się go wyciągnąć wsadzając tam jakiś płaski np. nóż... Jeśli nie, pozostaje wyjąć radio i przez dziurę po nim ręką go wypchnąć od tyłu... |
Dzięki wielkie udało się wyjąć bez wyjmowania radia zaczep na gruchę przykręcony także radio cb w pełni zamontowane |
|
|
|
 |
AccessX
|
Wysłany: 17 Lip 2014, 10:44
|
|
|
Jeszcze wrzuć zdjęcia jak to u Ciebie wygląda . |
|
|
|
 |
Tobol

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: Basic
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: Tomek
|
Wysłany: 17 Lip 2014, 16:10
|
|
|
A ja mam tak i jest elegancko
 |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 18 Lip 2014, 20:14
|
|
|
jaqb, u mnie na fotce jest wersja wczesna beta potem to zostało mocno dopracowane i poprawione |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
AccessX
|
Wysłany: 18 Lip 2014, 21:13