[MK3] Fiesta XR2i jedyna w swoim rodzaju:) |
Autor |
Wiadomość |
bobson
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 2.0/16V
Imię: Andrzej
|
|
|
|
 |
pmbmn

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Piotr
Wiek: 31 Dołączył: 23 Wrz 2013 Posty: 149 Skąd: Koniecwałd
|
Wysłany: 25 Cze 2014, 22:46
|
|
|
Dziś dostałem jak i kupiłem kilka prezentów dla fiesty:)
Pocztą przyszły dziś sprężyny sparco od Bobsona i rurka bez kolektora od Kameleona340:) dzięki chłopaki fifi się ucieszy:)
Zakupiłem również nowe tuleje wachaczów ponieważ mam już swoje wywalone i nie mogę zbieżności ustawić:(
Na sam koniec dna trochę nerwów ponieważ wywala mi bezpiecznik który odpowiada za podświetlenie licznika i innych rzeczy na konsoli:/ Nawet jak wsadziłem 30A to poszedł sobie daleko. Dodaję zdjęcie z zaznaczeniem który to i pytanie do czego on jeszcze jest i gdzie najprawdopodobniej jest spięcie?
Mam zamiar w sobotę wszystko zmontować i uporać się z tym spięciem. Czekam jeszcze na resztę tłumika bo wymieniam cały:) oczywiście dodam zdjęcia z prac jak i po wykonaniu ich:)
[ Dodano: Pią Cze 27, 2014 23:25 ]
Wszystko już skompletowane:) Wydech dzisiaj założyłem:) jaka teraz cisza przyjemna:) mruczy ale nie za głośno, jest w sam raz:) jutro biorę się za wymianę sprężyn i tulei:) Wstawiam fotki z wymiany tłumika i kilka fotek z remontu silnika
No to dziś wymieniłem sprężyny ale jak na razie tylko z tyłu bo deszcz złapał i lipa dalej była;/ i tak ładnie się prezentuje nawet z tym tyłem:) po zdjęciu amortyzatorów okazało się że jedna sprężyna jest pęknięta tak więc dobrze że je zmieniałem:) jak wam się widzi? dodaję fotki z pracy i fotki dla porównania jaką zrobiły różnicę sprężyny
Przed Po
[ Dodano: Pon Cze 30, 2014 08:30 ]
I znowu ciszą wieje:) |
_________________ FIESTA XR 2i
 |
|
|
|
 |
Mariox003
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Imię: Marek
Wiek: 30 Dołączył: 16 Gru 2011 Posty: 478 Skąd: Pisarzowice
|
Wysłany: 30 Cze 2014, 17:46
|
|
|
pmbmn napisał/a: | I znowu ciszą wieje:) |
Cisza przed burzą? |
_________________ Dwie już były, ale mówią że do trzech razy sztuka
Czarna
 |
|
|
|
 |
pmbmn

|
Wysłany: 1 Lip 2014, 18:41
|
|
|
Czy ja wiem dawno burzy u mnie nie było
[ Dodano: Sob Lip 05, 2014 18:36 ]
Właśnie przed chwilą skończyłem przygotowywać auto do dzisiejszego zlotu w Elblągu:) jutro wstawię fotki ze zlotu:) |
 |
|
|
|
 |
bobson
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Imię: Andrzej
|
|
|
|
 |
pmbmn

|
Wysłany: 31 Lip 2014, 12:24
|
|
|
problem w tym że się sypie. Dużo pali mechanik zrobił remont na odwal i tyle. Nie mam nawet czasu przy niej coś porobić a potrzebuję samochodu do jazdy na co dzień a ten większość czasu stoi
[ Dodano: Czw Sie 21, 2014 21:53 ]
Witam. Czas się znalazł fiesty nie sprzedaję. Dziś wyciągnąłem silnik i zawiozłem do znajomego:) Nie wiem co za debile robili silnik ale tak: czujnik położenia wału nie dokręcony lata jak nie powiem co, uszczelniacz wału do wymiany i najprawdopodobniej źle rozrząd ustawiony masakra. Kilka fotek z wyciągania silnika
 |
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.