wymiana filtra paliwa - silnik nie zapala |
Autor |
Wiadomość |
lukaszs
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 31 Mar 2014, 20:32 wymiana filtra paliwa - silnik nie zapala
|
|
|
Witam,
Wymieniłem filtr paliwa - niestety wlałem mało diesla - bo przelałem tylko to co było w starym, raczej za malo. Samochód zakręcił 2 razy- odpalil i odrazu zgasl. Trzeci raz juz nie pozwolil odpalic i wyskoczylo awaria silnika - tylko serwis, pokazalo sie rowniez kolo zebate na zegarach. Pojechałem po więcej ropy i uzupełniłem filtr. Szybko poszedłem po komputer i skasowałem błąd - samochód pozwolil dalej krecic oraz znikło kolo zębate - ale nawet nie próbuje zapalić. Zapewne komputer zablokował samochód lub sie zapowietrzył. Prosze o rady.\
Wykrzyknik to blad P0087 - jutro sprawdze przewody czy ktores sie nie zagiely, plus ewnetualnie jak wtloczyc paliwo do przewodow lub zassac ze zbiornika |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 31 Mar 2014, 21:59
|
|
|
Może głupie pytanie i nie wiem jak tam jest, ale czy założyłeś filtr zgodnie z kierunkiem? |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
lukaszs
|
Wysłany: 31 Mar 2014, 22:23
|
|
|
tak - nie da sie odwrotnie zalozyc zlaczek.. |
|
|
|
 |
Laskosz

Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: RS
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Piotr
Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2321 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 31 Mar 2014, 23:24
|
|
|
nie rozumiem czemu nie dali pompki w baku matołki napewno masz go zapowietrzonego, poszukaj dobrze czy nie masz gdzieś na silniku ręcznej pomki takiej gruszki jakby... |
_________________ " zanim zadasz pytanie - poszukaj może jest już gotowa odpowiedź " |
|
|
|
 |
lukaszs
|
Wysłany: 3 Kwi 2014, 18:09
|
|
|
kupilem pompke - podpompowalem paliwa i zagadal
ciekawe ile mechanior by mnie skasowal.. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.