Przesunięty przez: szynszyl 30 Mar 2014, 20:52 |
[MK3] Nie odpala (czasem) fiesta |
Autor |
Wiadomość |
ficus192
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 28 Gru 2013, 12:23 [MK3] Nie odpala (czasem) fiesta
|
|
|
Witam. Jakis czas temu zaczęły się problemy z odpaleniem fiesty(na zimnym silniku), po dodaniu lekko gazu przy kręceni rozrusznikiem tak jakby chciała załapać (troszkę odpala na jeden gar) i gaśnie. Po dłuższym meczeniu fiesty jakoś udaje się zapalić, (odpala na jeden gar, później się rozkręca i na wszystkie)dodam ze nie dzieje się to codziennie. Zazwyczaj pali normalnie. Fiesta ogólnie ma problem z silnikiem krokowym i potencjometrem położenia przepustnicy. (spadają obroty, gaśnie, miga kontrolka od ciśnienia oleju na ciepłym silniku) . Ewentualnie czy ktoś może polecić dobrego mechanika na terenie lublina?
W tym roku były wymieniane kable, świece, alternator, czujnik temperatury, termostat.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 28 Gru 2013, 23:36
|
|
|
Niech mnie ktoś poprawi, jeśli źle myślę, ale co ma kontrolka ciśnienia oleju do CPP lub krokowca? |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
ficus192
Model: Ford Fiesta Mk3`94
|
Wysłany: 29 Gru 2013, 01:03
|
|
|
Jeszcze dodam- Przy normalnej jeździe na ciepłym silniku, np przy zatrzymaniu na światłach spadają obroty i zaczyna pulsować kontrolka od ciśnienia oleju, po dodaniu gazu gaśnie. lub Bez dodawania gazu po chwili "stabilizują" się obroty i kontrolka przestaje migać. |
|
|
|
 |
DIABLO_GD
Model: Ford Fiesta Mk3`91
|
Wysłany: 29 Gru 2013, 10:52
|
|
|
Kiedyś też tak miałem to wymieniłem świece na nowe i całe przewody zapłonowe i chodzi do dzisiaj odpala od razu nawet jak jest zimny śilnik
|
|
|
|
 |
DevQ
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Wiek: 26 Dołączył: 17 Sie 2013 Posty: 13 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 29 Gru 2013, 11:08
|
|
|
Podepnij pod komputer. |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.