Przesunięty przez: szynszyl 5 Kwi 2014, 21:09 |
[MK7] Odpalenie ciepłego nawiewu na zimnym silniku |
Autor |
Wiadomość |
Ziaja
Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: FX Silver
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 4 Lis 2013, 20:33 [MK7] Odpalenie ciepłego nawiewu na zimnym silniku
|
|
|
Witam,
Odpalenie ciepłego nawiewu na zimnym silniku,powoduje automatyczny rozruch klimatyzacji auto mam od wakacji ,zacząłem czuć zapach ropy gdy zaczynają działać dmuchawy.Zaraz klimę wyłączam i czekam aż silnik sam nabierze ciepła(woń ustaje).Co może być powodem tego zapachu? |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 4 Lis 2013, 21:26
|
|
|
Ziaja napisał/a: | zacząłem czuć zapach ropy gdy zaczynają działać dmuchawy |
Ziaja napisał/a: | Silnik: 1.4i/75KM | To jest bardzo dziwny objaw, w benzynowcu powinno śmierdzieć benzyną a nie ropą... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Ziaja
|
Wysłany: 4 Lis 2013, 23:08
|
|
|
sorry mój błąd w ustawieniach profilu. mam diesla i objaw taki jak opisałem powyżej szukam podpowiedzi nie dywagacji |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 4 Lis 2013, 23:16
|
|
|
Ziaja napisał/a: | sorry mój błąd w ustawieniach profilu. mam diesla | Nie dość że olałeś nas wszystkich, wybierając byle co w profilu, to nawet nie chciało Ci się w temacie napisać, że sprawa dotyczy ropniaka... Skoro szukasz pomocy, to wykaż się odrobiną szacunku do forumowiczów i popraw w profilu silnik na właściwy, a na drugi raz bądź bardziej precyzyjny pisząc posta...
A odnośnie przenikania spalin do obiegu powietrza wtłaczanego przez klimę, musi być jakaś nieszczelność, albo kolektora wydechowego, albo EGR (?) i przez klimę wciąga spaliny do kabiny... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Ziaja
|
Wysłany: 5 Lis 2013, 07:40
|
|
|
ok.sęk w tym,że nie czuję spalin tylko zapach nie spalonej jeszcze ropy. |
|
|
|
 |
artax
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Darek
|
Wysłany: 5 Lis 2013, 09:49
|
|
|
W takim razie pozostaje latarka w dłoń i musisz dobrze przeglądnąć uklad paliwowy .Wtryski ,wężyki itp.Nieszczelność w ropniaku jest łatwa do lokalizacji bo zostaje tłusta plama
pzdr
p.s.Poczytaj tematy o ukladach paliwowych w 1,4 bo koledzy walczyli juz chyba z tym tematem. |
_________________ Jest 115 KM i 256 Nm |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.