|
[Inny] VARIO(T) w TDI :O |
Autor |
Wiadomość |
Sztandi

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 17 Sie 2013, 22:24
|
|
|
Co nowego u Seata?
W tym tygodniu wkońcu miałem trochę czasu podłubać przy nim i wspólnymi siłami z kolegami udało nam się przyciemnić boczne szyby Nie jest to jakaś profi robota, ale grunt, że spełnia swoją rolę, tylna szyba to dla nas narazie czarna magia, musi trafić do szpecjalistów chyba :-/
Aktualnie wygląda to mniej więcej tak:

Drugą modyfikacją jest oświetlenie schowka paskiem diod LED. Bardzo przydatna rzecz gdy szukamy czegoś "po ciemoku". Plus "podciągnięty" z kostki radia, po drodze stycznik reagujący na nacisk zawiasu drzwiczek i wszystko bangla, będzie okazja to wrzucę zdjęcia
Ostatnią i najbardziej udaną modyfikacją było wzmocnienie fabrycznego radia poprzez wymianę scalaka i kondensatora, różnica jest zauważalna i choć nie jest ogromna to sprawia, że cięcie deski w celu montażu drugiego radia przestaje mieć sens...
Plany na najbliższe miesiące:
- wymiana amortyzatorów z tyłu (rozlały się pierony!)
- wyprowadzenie wyjsć RCA na wzmacniacz i montaż subwoofera w bagażniku - został po fieście więc wypadałoby coś z nim zrobić
- Montaż Diora GDS 1603 w drzwiach i solidne wytłumienie drzwi
- zdrapanie tego szarego badziewia z rączek do zamykania drzwi, wygląda to okropnie.
- przed zimą zakup akumulatora... BOSCH po 3 latach nadaje się na śmietnik...
Na koniec kilka zdjęć z "sesji zdjęciowej" z punciakiem kolegi Jeszcze z tyłu na felgach z gofrownicy, ale już jeżdżę na komplecie Seatowych

Na samym końcu wypadałoby podziękować Michciowi i Romeowi za pomoc, a w zasadzie ogarnięcie większości tych rzeczy, których moje ręce potrafiące posłużyć się wyłącznie młotkiem nie ogarniają |
_________________ Była: Fiesta 1.1i C "ćwierćfutro"
Potem: Fiesta 1.8D C "Ale widać, że była malowana" |
Ostatnio zmieniony przez Sztandi 17 Sie 2013, 22:32, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 17 Sie 2013, 22:28
|
|
|
Vaginwagen, blee
A oświetlenie żeś ode mnie zerżnął |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
Sztandi

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 17 Sie 2013, 22:31
|
|
|
Pufcio napisał/a: | A oświetlenie żeś ode mnie zerżnął |
Akurat romeo natchnął mnie do tego , nie przeglądałem ostatnio forum, za dużo mam innych zajęć VAG jak VAG, sie kulo, a fiesta i tak kiedyś jeszcze będzie |
_________________ Była: Fiesta 1.1i C "ćwierćfutro"
Potem: Fiesta 1.8D C "Ale widać, że była malowana" |
Ostatnio zmieniony przez Sztandi 17 Sie 2013, 22:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 17 Sie 2013, 22:31
|
|
|
Sztandi napisał/a: | Na samym końcu wypadałoby podziękować Michciowi i Romeowi za pomoc |
a jo za pomoc przy radiu u hanyska? |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|