|
[MK4] swap 1.25 -> 1.7 |
Autor |
Wiadomość |
Grax
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Courier
Silnik: 2.0 16V
Imię: Mariusz
|
|
|
|
 |
MatiMK4
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Wiek: 31 Dołączył: 07 Lut 2013 Posty: 9 Skąd: Niedźwiadna
|
Wysłany: 24 Lut 2013, 12:58
|
|
|
... |
_________________ "Gdyby siła miała znaczenie to słoń a nie lew byłby królem dżungli ..." |
Ostatnio zmieniony przez MatiMK4 24 Lut 2013, 13:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MatiMK4
|
Wysłany: 24 Lut 2013, 13:09
|
|
|
Czytając tu wpisy, że puma 1.7 jest zajechane a 1.6 nie ... Ludziska:) toż to zależy od człowieka i od tego, jak dba o silnik. To benzyna tak więc, normalne, że nikt nie kupuje 125 konnej pumy, by sobie jeździć na zakupy do tesco w niedzielę ... a z drugiej strony, jeżeli taki 1.6 trafił w ręce gościa, który deptał jej zdrowo i nie dbał o to, jaki olej ma w silniku, krzywo-prosto aby ostro to normalne, że nawet automat nie będzie w dobrej kondycji. Tak więc, silnik tak jak i większość innych rzeczy zależy od człowieka i od tego, jak kto dba o silniki i swój samochód. A może pumą jeździł pasjonat który dbał o nią ??? Poza tym, decyzje już podjąłeś ... Twój samochód robisz z nim coś chcesz, ale ja na Twoim miejscu zrobiłbym tak, jak bym chciał. Moim marzeniem było mieć 1.7 pumy w fieście i żebym słuchał się każdego kto krytykuje te silniki to bym gówno miał, prosta piłka. Trzeba posiedzieć, poszukać, odbudować i dbać jak o kobietę. Ja szukałem silnika prawie pół roku, nie trzeba się napalać tylko na spokojnie wszystko robić i dokładnie a na pewno byś znalazł i dobry silnik od pumy. Poza tym, daje dużo więcej frajdy niż 1.6 ... uwierz na słowo Tyle z mojej strony. Pozdrawiam i zapraszam na podlasie |
_________________ "Gdyby siła miała znaczenie to słoń a nie lew byłby królem dżungli ..." |
|
|
|
 |
hubi_2006

Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Techno
Imię: Hubert
Wiek: 37 Dołączył: 03 Cze 2007 Posty: 1479 Skąd: Kruszwica
|
Wysłany: 24 Lut 2013, 13:20
|
|
|
możena mieć z "bardzo" ekscytującego Focusa Kombi, nawet z automatem 1.6 to nie tylko Fiesta sport MatiMK4, już rozumiesz? |
_________________ Powyższy post nie ma na celu obrazy czytelnika. Wszelka nadinterpretacja jego treści może wynikać z przypadku lub celowego doszukiwania się nieistniejących treści obraźliwych, jak i pogardliwych.
ebesz szkerebe debesz (R) |
|
|
|
 |
MatiMK4
|
Wysłany: 24 Lut 2013, 21:52
|
|
|
dobra już dobra ogólnie tak chciałem nawiązać do tematu i wyrazić swoje zdanie ;P |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|