[MK6] Menu komputera - język polski |
Autor |
Wiadomość |
pawel_zdw [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Paź 2010, 09:49 [MK6] Menu komputera - język polski
|
|
|
Witam mam Fieste mk6 z 2008 roku. Auto przyjechało z Francji i w tym właśnie języku wyświetla komunikaty komputera pokładowego(spalanie etc) czy jest możliwość zmiany języka na polski albo jakiś bardziej europejski(angielski) i jak to zrobić próbowałem w ciemno ze słownikiem ale nie widze nigdzie jakiegoś menu opcje. Proszę o pomoc |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 19 Paź 2010, 12:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pP

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Paweł
|
Wysłany: 19 Paź 2010, 11:11
|
|
|
język w menu da się ustawić z poziomu samochodu i wyświetlacza..musisz dobrze poszukać w zaawansowanym menu.
powodzenia! |
_________________ Ex
BlackRS
BlackST |
|
|
|
 |
pawel_zdw [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Paź 2010, 11:13
|
|
|
ale jak włączyć to zaawansowane menu?? |
|
|
|
 |
Neo178
Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Mariusz
Wiek: 35 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 322 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: 19 Paź 2010, 11:20
|
|
|
Włączasz zapłon, jak pojawi Ci się "licznik dzienny TRIP" to wtedy korzystasz z tego przycisku przy przełączniku od kierunkowskazów.
Trzymasz go długo, aż zmieni Ci się wyświetlanie na ekraniku, później to już kwestia znalezienia napisu "język" no i krótkimi wciśnięciami zmieniasz język, a zatwierdza się jak dłużej przytrzymasz wciśnięty (chyba nie pomyliłem kolejności) jak coś będzie nie tak to zejdę do siebie i popstrykam co i jak
Pozdrówki |
|
|
|
 |
pawel_zdw [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Paź 2010, 11:31
|
|
|
włączam zapłon pojawia sie licznik przytrzymuje ten przycisk i jedyne co to zeruje mi sie trip na 0 na kazdej funkcji jak przytrzymam to nic sie nie dzieje sprawdzalem w słowniku i nie widze nigdzie zadnego wyrazu podobnego do ustawienia jezyk ani nic w tym stylu |
|
|
|
 |
Neo178
|
Wysłany: 19 Paź 2010, 11:36
|
|
|
To inaczej, włącz zapłon i krótkimi wciśnięciami przełączaj ekraniki do momentu, aż będziesz miał nadźgane z 2-3 linijki tekstu. Nie wiem ile we francuskim to będzie wyrazów, ale jak w każdej pozycji (TRIP, temperatura czy zasięg na paliwie) da się zrozumieć o co im chodzi to ten jeden ekran z wejściem do ustawień będzie właśnie tylko z tekstem. Wtedy długie przyciśnięcie i dalej to musisz szukać czegoś co będzie się nazywało "język" czy coś takiego.
Jak nie dasz sobie rady to przejdę na j. francuski u siebie i pstryknę foty, ale popróbuj najpierw
PS. A tak przy okazji - nie masz czasem instrukcji do swojego bolidu? Bo w instrukcji jest napisane jak byk jakie są przejścia i kolejne ekraniki |
|
|
|
 |
pawel_zdw [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Paź 2010, 11:46
|
|
|
UDAŁO SIĘ
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc mam polskie menu:) |
|
|
|
 |
Neo178
|
Wysłany: 19 Paź 2010, 11:54
|
|
|
Niech Ci służy
Pozdro |
|
|
|
 |
lmwolski
Wersja: S
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 5 Lut 2013, 11:11
|
|
|
A u mnie lipa, wybieram język polski
zapisuje
i nic się nie zmienia, nederlanden jak było tak jest, próbowalem z resztą języków, pojawia się ten sam komunikat że jezyk "geselecteerd" tylko nic się nie zmienia
Jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
Wisni@

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i16V/80KM
Imię: Szymon
|
Wysłany: 5 Lut 2013, 11:17
|
|
|
lmwolski napisał/a: | geselecteerd | po holendersku znaczy ,,wybrany'' według tłumacza google |
_________________ Czarna Zdzira By Wisni@
 |
|
|
|
 |
lmwolski
Wersja: S
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 5 Lut 2013, 11:29
|
|
|
Cytat: | po holendersku znaczy ,,wybrany'' według tłumacza google |
Wiem , dlatego mnie to martwi, jakiego bym języka nie "wybrał" nic się nie zmienia cały czas jest ten sam, da się je jakoś "wgrać" na nowo do pamięci?
ktoś się spotkał z takim przypadkiem? |
|
|
|
 |
seth1958
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.3i/50KM
|
Wysłany: 6 Lut 2013, 20:54 przycisk?
|
|
|
Neo178 napisał/a: | Włączasz zapłon, jak pojawi Ci się "licznik dzienny TRIP" to wtedy korzystasz z tego przycisku przy przełączniku od kierunkowskazów.
[url=http://img405.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Trzymasz go długo, aż zmieni Ci się wyświetlanie na ekraniku, później to już kwestia znalezienia napisu "język" no i krótkimi wciśnięciami zmieniasz język, a zatwierdza się jak dłużej przytrzymasz wciśnięty (chyba nie pomyliłem kolejności) jak coś będzie nie tak to zejdę do siebie i popstrykam co i jak
Pozdrówki |
A jak w mojej ubogiej wersji nie ma przycisku na przełączniku kierunkowskazów? |
|
|
|
 |
|