[MK6] Nie działa wycieraczka tył i podświetlenie rejestracji |
Autor |
Wiadomość |
dzi3ciak
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Inna
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Łukasz
Wiek: 41 Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 15 Skąd: Poznań / Koło
|
Wysłany: 3 Sty 2013, 08:47 [MK6] Nie działa wycieraczka tył i podświetlenie rejestracji
|
|
|
Witam
Niedawno jedna miła Pani potraktowała mnie z byka gdy stałem na czerwonym świetle. Przez co była malowana klapa i zderzak. Zanim lakiernik pomalował wszystko działało (wycieraczka i podświetlenie rejestracji). Po odbiorze auta nie działa. Do gościa mam 130km akurat mi nie po drodze. Może mi ktoś poradzić gdzie zajrzeć żeby to ogarnąć? Telefonicznie ustaliłem z nim że musiał pomylić kolory kabli jak montował po malowaniu. Do elektryka mogę podjechać po niedzieli dopiero a cały czas potrzebuję auta i wkurza mnie już ta jazda bez wycieraczki a tylko czekam aż się doczepi policja za brak podświetlania :/ HELP... |
_________________ Fiesta 1.4TDCI "Duval" |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 3 Sty 2013, 11:21
|
|
|
dzi3ciak napisał/a: | Może mi ktoś poradzić gdzie zajrzeć żeby to ogarnąć? Telefonicznie ustaliłem z nim że musiał pomylić kolory kabli jak montował po malowaniu. | Trzeba ściągnąć plastik wewnętrzny z klapy i odmienić zamienione kable... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 3 Sty 2013, 23:23
|
|
|
Lub podłączyć niepodłączone,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
dzi3ciak
|
Wysłany: 7 Sty 2013, 08:19
|
|
|
Problem rozwiązany. Nie poradziłbym sobie i tak. Ten magik lakiernik za 5gr już ja sobie z nim pogadam... przy demontażu klapy uciął kable i potem je polutował - źle na dodatek. Przy włączeniu wycieraczki tylnej siadał bezpiecznik i nie działała dodatkowo nie świeciło podświetlanie tablicy rejestracyjnej. Elektryk ogarnął temat za skromne .... $ @#@$#%$ ;p ale najważniejsze że działa.
A tak na marginesie: przycisk od uchylania tylnych siedzeń (tego po stronie kierowcy podwójnego) mi się "zapadł"? Siedzenie zatrzaśnięte ale przycisk luźno lata. Próbowałem się do tego dostać jakoś odblokować ale lipa. Może ktoś będzie wiedział jak się dostać do tego mechanizmu żeby odblokować i czy można to naprawić czy tylko wymiana na nowe... |
_________________ Fiesta 1.4TDCI "Duval" |
|
|
|
 |
AccessX
Model: Ford Fiesta Mk2`84
Wersja: Classic
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Radek
|
Wysłany: 7 Sty 2013, 09:48
|
|
|
Ja się podłącze pod temat ale od mechanicznej strony.
Jak ściągnąć wewnętrzny plastik klapy ?. Tam są o ile dobrze pamiętam 2 śruby, ale jak je odkręcę to coś tam trzyma (a nie chcę niczego upierniczyc). Prośba o nakierowaniu gdzie trzeba szarpnąć itp. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 7 Sty 2013, 19:15
|
|
|
AccessX napisał/a: | Tam są o ile dobrze pamiętam 2 śruby, ale jak je odkręcę to coś tam trzyma (a nie chcę niczego upierniczyc). Prośba o nakierowaniu gdzie trzeba szarpnąć itp. | Trzymają zapinki, nawet jak się któraś upierniczy - kupujesz nową i wymieniasz, a szarpnąć najłatwiej za wnękę do zamykania klapy a potem systematycznie po obwodzie... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 |
|
|
|
 |
AccessX
|
Wysłany: 7 Sty 2013, 20:24
|
|
|
Do tego plastiku jest od środka przymocowany jakiś kabelek czy coś ? Czy to tylko przykrywa, blachę i kable i nie jest jakoś przytwierdzona do tych elementów ?. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 7 Sty 2013, 20:46
|
|
|
AccessX napisał/a: | Czy to tylko przykrywa, blachę i kable i nie jest jakoś przytwierdzona do tych elementów ?. | Tylko przykrywa... |
 |
|
|
|
 |
AccessX
|
Wysłany: 7 Sty 2013, 21:19
|
|
|
Okej, wielkie dzięki (mimo iż nie mój temat). Ale dowiedziałem się to co od tygodnia mnie nurtowało. Dzięki Jacek. |
|
|
|
 |
dzi3ciak
|
Wysłany: 21 Sty 2013, 07:14