[MK4] Problem z ogrzewaniem |
Autor |
Wiadomość |
Grax
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Courier
Silnik: 2.0 16V
Imię: Mariusz
|
|
|
|
 |
zap
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Basic
Silnik: 1.3i/50KM
Wiek: 39 Dołączył: 17 Sty 2009 Posty: 20 Skąd: Wieluń/Wrocław
|
Wysłany: 30 Paź 2012, 12:49
|
|
|
Generalnie u mnie jeszcze kilka lat temu tez byl wstawiony "kranik" po tym jak ktos poddal sie i wyciagnal elektrozawor. Dzieki koledze z forum rozwiazanie okazalo sie prostsze niz sie wydaje:
1. Odlaczyc weze nagrzewnicy od elektrozaworu
2. Wlac strzykawka "recznie" plyn do nagrzewnicy przez waz wlotowy do momentu przelania sie przez waz sasiedni
3. Podlaczyc weze do elektrozaworu
Nagrzewnica powinna sie odpowietrzyc sama, jednak czesto zdarza sie czytac na forum, ze tak sie nie dzieje. Polecam sprobowac powyzszej procedury przy bardzo slabym grzaniu, gdy wszystkie weze przy elektrozaworze sa gorace, po uprzednim sprawdzeniu iz elektrozawor i plytka sterujaca dzialaja (opis mozna znalezc w FAQ). |
|
|
|
 |
kowalik
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2 Lis 2012, 15:42
|
|
|
Dziś mówię wezmę rozbiorę ten elektrozawór nagrzewnicy wyjąłem go i co się okazało była spalona cewka ponieważ jak podłączyłem kostkę do tego elektrozaworu i włączyłem zapłon to nagle tam gdzie cewka zaczęła się robić gorąca i ten trzpień stał i na razie na okres zimowy podłączyłem na krótko poprzez rurki. |
_________________ KowaliK
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.