|
[MK3] Poduszka powietrzna kierowcy - wtyczka |
Autor |
Wiadomość |
karolo83 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Wrz 2012, 00:38 [MK3] Poduszka powietrzna kierowcy - wtyczka
|
|
|
Na początku witam wszystkich bardzo serdecznie, gdyż to mój pierwszy post.
W mojej Fieście zerwała się tasiemka od poduszki powietrznej kierowcy. Mam już sprawną, jednak podczas składania pojawił się problem z żółtą wtyczką wychodząca z tasiemki do samej poduszki. Nie mam pojęcia w jakim położeniu ją wpiąć, gdyż pasuje w obie strony (nie ma żadnego wycięcia, ząbka, który umożliwił by wpięcie jej tylko w 1 konkretny sposób). Wiem, moja wina, gdyż podczas demontażu nie zwróciłem na to uwagi, ale odruchowo byłem święcie przekonany, że na pewno będzie się ją tylko dało włożyć w 1 położeniu a tu teraz taka niespodzianka. No chyba, że jeśli pasuje i tak i tak to nie ma to znaczenia jak będzie wpięta.
Z góry dziękuje za wszelkie informacje.
 |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 4 Wrz 2012, 08:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 4 Wrz 2012, 07:24
|
|
|
Zazwyczaj zasada jest taka że jak wtyczka nie jest kodowana, czyli można ją zapiąć w więcej jak jednym położeniu to to położenie nie ma znaczeni, gdyż jeśli kolejność podłączeń jest ważna to używa się złączek kodowanych, czyli takich pasujących w jednej pozycji tylko. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|