[MK6] Fiesta MK6 by krzyś |
Autor |
Wiadomość |
krzysiekc6
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4i16V/80KM
|
Wysłany: 17 Cze 2012, 00:07 [MK6] Fiesta MK6 by krzyś
|
|
|
1. NICK: krzysiekc6
2. IMIĘ: Krzysztof
3. MODEL: mk6
4. WERSJA: Ghia
5. ROCZNIK: MK6 2003r.
6. SILNIK: 1.4 80KM + LPG
7. Witam wszystkich bardzo serdecznie, auto posiadam od 3miesięcy, fordem od nowości jeździła pani która mieszka w Niemczech a przez 1rok miał go mój znajomy od niego właśnie kupiłem fieste. Jest to najbogatsza wersja ghia z LPG sekw. posiada klime, elekt przednie szyby, 6 poduszek, regulacje kierownicy, halogeny, elek. Podgrzewane fotele przednie, wspomaganie, elek. lusterka i pakiet stylistyczny Wolfa.
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: pakiet stylistyczny Wolf najprawdopodobniej od nowości (przedni zderzak, progi(na sprzedanie), alufelgi 17’- (sprzedam z oponami), lotka na dachu, sprężyny jak widziałem też są wolfa (na sprzedaż tyl komplet)
b mechanicznie: wymiana sprężyn tył bo trochę było nisko jak siedziało 5osób w srodku i zbliża się wymiana pompy sprzęgła
c audio: seryjne ale jest dołożony wzmacniacz i tuba basowa w sumie ładnie gra
9 PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: Zmiana alufelg na 15’ sprzedam te które są widoczne na zdj.
b. mechaniczne: wymiana pompy sprzegła
c. audio: lepsze radio bo jak na razie jest seryjne bez mp3 :/
 |
Ostatnio zmieniony przez Parzych 17 Cze 2012, 01:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 17 Cze 2012, 01:10
|
|
|
krzysiekc6 napisał/a: | (przedni zderzak, progi(na sprzedanie), alufelgi 17’- (sprzedam z oponami), lotka na dachu, sprężyny jak widziałem też są wolfa (na sprzedaż tyl komplet) | Może weź sprzedaj ją w całości i kup se zwykły dupowóz... Temat będę śledził i jakby co - szybciutko wywalę, nie lubię sytuacji jak ktoś chwali się fajnie zrobionym autkiem, a potem je rozsprzedaje na części... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
krzysiekc6
|
Wysłany: 17 Cze 2012, 09:56
|
|
|
odpowiem Ci tak ładnie wygląda na tych felgach i na tym zawieszeniu ale jak moja rodzina wsiądzie do auta i jedziemy w jaką daleką podróż to mówię Ci nie jest ciekawie wszystkie podzespoły dostają po dupie, drążki itd. czuje się jak bym jechał taczką, fajnie jest na krótkich trasach ale gdzieś daleko jechać to szkoda auta i dlatego sprzedaję fele, a co do progów to po prostu nie podobają mi się kwestia gustu i nie będę fiesty sprzedawał tylko dlatego że chce sprzedać felgi czy progi albo sprężyny bo ładnie wygląda.
A co do wywalenia tematu to zrobisz jak będziesz chciał, to jest mój drugi post i sporo nad tym siedziałem żeby to ogarnąć (nie znam się na tym po prostu) Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Tommi

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Tomcio ;)
|
Wysłany: 17 Cze 2012, 13:24
|
|
|
hmm... auto bardzo fajnie zrobione
jestem tego zdania co Parzych przerobione auta, nawet lekko, jak ta Fiesta, są dla ludzi którzy to lubią, skoro Ci się nie podoba, trzeba było poszukać seryjnej.
Chyba, że w zamyśle kupna było rozebranie i chęć zarobku na częściach. |
_________________ Pozdro
FORD FIESTA - PROBABLY THE BEST CAR IN THE WORLD.

|
|
|
|
 |
krzysiekc6
|
Wysłany: 17 Cze 2012, 14:54
|
|
|
to że zmieniam alufegi i wywalam nakładki na progi to nie znaczy że nie lubię tego auta, wiem że ładnie wygląda na 17' ale naprawdę robię dużo km a nie jeżdżę żeby się pokazać na mieście, po prostu bardziej mnie interesują zmiany mechaniczne swap silnika może jakaś turbo, i każdy robi jak chce z wyglądem swojego auta, tak jak na zdj może wyglądać ale jak by miała z 200 km pod maską chyba wiecie o co mi chodzi... a progi są kwestią gustu mi się nie podobają. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 17 Cze 2012, 16:33
|
|
|
Jeśli sprężynki są w dobrym stanie, mogę się z Tobą zamienić na seryjne z 2006r, stan jak nówki... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
krzysiekc6
|
Wysłany: 18 Cze 2012, 11:15