|
[MK3] Montaż dystansów tylnich głośników |
Autor |
Wiadomość |
Fordzik88

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 9 Cze 2011, 07:59 [MK3] Montaż dystansów tylnich głośników
|
|
|
Hej, przeszukałem forum, i niestety nie znalazłem podobnego tematu. Będę się dziś przymierzał do montażu tylnych dystansów i niestety, mam problem. Jak je tam zamocować? No i oczywiście jak zamontować w nie głośnik. Widzę, że z jednej strony, są takie wejścia aby "wcisnąć" w nie otwory montażowe głośników, zaś z drugiej strony, są otworki, tak jakby na śruby, ale niestety bez wywierconych gwintów. Czy mam tam, jakoś na siłę wkręcić śrubkę?
O co z tym wszystkim chodzi. Proszę o pomoc.
P.S. One, nie mieszczą mi się pod ten "kołnierz", a na dodatek, jak sadzę w głośnik dystans, to zaczepy montażowe głośników, wychodzą mi w tych otworach. O co tu chodzi. |
_________________ Była Fiesta Mk3 1995, jest BMW e46 323i |
|
|
|
 |
Cino
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/53KM
|
Wysłany: 7 Maj 2012, 15:18
|
|
|
Żeby nie zakładać nowego tematu podczepię się pod ten bo widzę, że nie było odpowiedzi. Zamówiłem dzisiaj dystanse na tył 130mm i tak wstępnie sobie przymierzyłem ale za cholerę nie wiem jak jest tam wcisnąć/przykręcić/wrzucić głośnik więc jeśli ktoś mógł by walnąć jakieś fotki jeśli ma to zrobione lub opisać to był bym wdzięczny.
Oto dystanse:
http://allegro.pl/dystans...2295386729.html |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
|
|
|
 |
Cino
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/53KM
|
Wysłany: 7 Maj 2012, 19:52
|
|
|
Dzięki, teraz dałem radę. A jeszcze jedno pytanie, dystanse masz przykrecone tylko od strony bagażnika na dwie śruby ? I przeleciałeś po prostu nimi przez ten plastik ? |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 7 Maj 2012, 21:09
|
|
|
Cino napisał/a: | A jeszcze jedno pytanie, dystanse masz przykrecone tylko od strony bagażnika na dwie śruby ? |
Tak.
Cino napisał/a: | I przeleciałeś po prostu nimi przez ten plastik ? |
Co Ty. Estetą jestem Dystanse są tak skonstruowane, że jedną stroną są trzymane przez plastik od strony słupka, a drugą się je przykręca. Z tego co pamiętam, stosowałem śruby używane do montażu coolerów w zasilaczach komputerowych - dzięki temu całość się świetnie trzyma, a plastiki nie zostały przedziurawione
Oczywiście możesz zrobić to po swojemu, byleby się dobrze trzymało, ale jak nie trzeba, to szkoda niszczyć... |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|