[MK6] Dlawi sie przy dodawaniu gazu |
Autor |
Wiadomość |
domel
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: CL
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 27 Kwi 2012, 18:30 [MK6] Dlawi sie przy dodawaniu gazu
|
|
|
[/b]Witam...od pewnego czasu jak jezdze swoja fiesta dodajac gazu na 2,3 biegu a wlasciwie na innych tez zamula..tzn.dodaje gazu i wlecze sie ale jak wcisne do podlogi wtedy jak by zaskakuje i jakos idzie...co to moze byc?jestem nowy i prosze o wyrozumialosc
A jeszcze jedno...wykoczyl mi blad komputera.nie pamietm nr bledu ale mechanik powiedzial ze ,,mala skutecznosc ktalizatora,, |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 27 Kwi 2012, 19:16
|
|
|
Jaki masz przebieg, wymieniany był filtr paliwa A odnośnie katalizatora - pewnie przypchany... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
domel
|
Wysłany: 27 Kwi 2012, 19:32
|
|
|
Przebiegu ma 120 tysiecy.filtr wymienione(podobno)moze to byc wina filtra czy katalizatora??szkoda chyba pieniedzy na wymiane na nowy...a jesli usunac na stale?? |
|
|
|
 |
domel
|
Wysłany: 27 Kwi 2012, 21:58
|
|
|
Podpowie ktos jeszcze moze cos ciekawego? |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 27 Kwi 2012, 22:51
|
|
|
domel napisał/a: | filtr wymienione(podobno) | Znaczy nie jesteś pierwszym właścicielem... Po zakupie auta wymienia się płyny ustrojowe i filtry, tak zwana zasada ograniczonego zaufania do sprzedającego... Niewykluczone że zapchany kat też może dusić silnik... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
domel
|
Wysłany: 27 Kwi 2012, 23:03
|
|
|
No tak..masz racje..ale jesli komputer skazuje katalizator tzn,ze jest zapchany czt moze to byc cos innego?Sonda np lbo ten filtr pliwa?? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.