[MK6] - pęknięta plastikowa prowadnica lusterka wewnętrznego |
Autor |
Wiadomość |
mrjoy
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/55KM
|
Wysłany: 20 Mar 2012, 09:44 [MK6] - pęknięta plastikowa prowadnica lusterka wewnętrznego
|
|
|
Witam
Wczoraj odpadło wewnętrzne lusterko. Jak zauważyłem odłamana jest cześć plastikowej prowadnicy (tej która jest mocowana do szyby).
Poprzedni właściciel już to kleił. (pozostał się klej na tym mocowaniu)
Czy można to mocowanie gdzieś dokupić i czy wogóle da się je zdjąć z tej "kulki"
Czy w grę wchodzi tylko zakup lusterka ?
Czy Ktoś już ten temat przerabiał u Siebie ?
Fiesta MK6 po FL 2007 r.
???
pozdrawiam
mrjoy |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 20 Mar 2012, 12:14
|
|
|
Parę tygodni po zakupie Fiesty zachciało mi się przykleić pasek ciemnej folii u góry szyby, nie wiedziałem że lusterko się wysuwa z prowadnicy i chcąc wyciągnąć lusterko z kulki ułamałem bok tego plastiku... Skleiłem jakimś "superglutem" i dla wzmocnienia przykręciłem aluminiową blaszkę, jak wyjdę z domu to zrobię jakieś fotki żeby pokazać mój patent, trzyma się już prawie szósty rok... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
lakiernik175
Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Wiek: 47 Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 240 Skąd: Kraśnik Lub.
|
Wysłany: 20 Mar 2012, 13:54
|
|
|
Lepszy od gluta byłby mi sie zdaje poxipol.
Ale najlepiej jest bez druciarstwa kupić drugie lusterko.Jakby co to mam takowe i wyśle w dobrej cenie (w jednej paczce z centralnym) |
_________________ Wyprzedaż części do mk6,głównie silnikowe(benzynowe),części zawieszenia,wnętrza,elektryka.
Zawsze gwarancja rozruchowa.Pytać na maila.Z braku czasu odpowiem wieczorem. |
|
|
|
 |
jedrzejb
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: L
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 11 Kwi 2012, 12:06
|
|
|
przerabiałem temat. Kleiłem kilka razy ostatnio nawet poxipolem. Działało przez jakiś czas,więc jak ostatnio mi odpadło to się w ku...... i po prostu kupiłem na allegro używkę całą. |
|
|
|
 |
Lapa77
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Gold
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 24 Kwi 2012, 22:03
|
|
|
Ostatnio głową walnąłem przy myciu szyby i złamałem. Kleiłem jakimś klejem 2-składnikowym, ale przy regulacji pękało. Samochodem jeździmy z żoną na zmianę więc bez regulacji ciężko.
Za 105 zł kupiłem nowe oryginalne i tyle. |
_________________ PZDR
Lapa |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 24 Kwi 2012, 22:17
|
|
|
Lapa77 napisał/a: | Ostatnio głową walnąłem przy myciu szyby i złamałem. | Nieźle musiałeś walnąć... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.