[Ogólny] Rozpieraki szczęk |
Autor |
Wiadomość |
magik
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Courier
Silnik: 1.3i/50KM
|
Wysłany: 3 Kwi 2012, 14:37 [Ogólny] Rozpieraki szczęk
|
|
|
Witam
Mam problem z kupnem rozpieraków szczęk pod bęben 203mm, auto to Fiesta Courier mkIV z 98r, ale układ tylnych hamulców wygląda na fieste mkIII, ponieważ samoregulatory są przy szczękach a rozpierak to taka zwykła płaska blacha, wygląda to tak jak w linku poniżej: http://moto.allegro.pl/sz...2195656140.html
Czy zna ktoś numer katalogowy albo jakieś linki gdzie można to kupić?, byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdr |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 2 Lis 2012, 15:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
|
|
|
 |
bigel

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 4 Kwi 2012, 05:20
|
|
|
z tego co widać w katalogu to 203mm bębny to występowały w rocznikach powyżej 2000roku,chyba że ktoś u Ciebie majstrował.
w Twoim przedziale rocznikowym są bębny 180mm.
http://sklep.lccproducts....produkty&nr=491
tak to powinno u Ciebie wyglądać.na zdjęciu którym pokazałeś pierwsze są szczęki od fiesty mk3. |
_________________ Bo na śmierć to trzeba sobie zasłużyć...więc nie będe sie starał.
 |
|
|
|
 |
magik
|
Wysłany: 4 Kwi 2012, 12:25
|
|
|
Tak jak mówiłem panowie u mnie na rozpieraku nie ma samoregulatorów, są to właśnie hamulce z mk3, gdzie samoregulator jest przy szczękach. Potrzebuje więc rozpieraka z mk3 bo moje opadły i trą się o piastę. Może dlatego że jest to wersja Courier bębny są większe, ale dlaczego z mk3?? ma ktoś Couriera na fieście mk4 i mógłby powiedzieć jakie tam hamulce powinny siedzieć?.
Prosiłbym w takim razie o namiary na rozpieraki z mk3 bo nie mogę ich znaleźć, w sklepie tez nie wiedzą |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 4 Kwi 2012, 12:31
|
|
|
magik napisał/a: | Potrzebuje więc rozpieraka z mk3 bo moje opadły i trą się o piastę. | Przecie to kawał blachy w dodatku gruby,,, jak się to może popsuć, obawiam się ze jak kupisz nowe to będą identyczne tylko mniej zardzewiałe a problem leży gdzie indziej,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
magik
|
Wysłany: 4 Kwi 2012, 15:29
|
|
|
JoeMix napisał/a: | magik napisał/a: | Potrzebuje więc rozpieraka z mk3 bo moje opadły i trą się o piastę. | Przecie to kawał blachy w dodatku gruby,,, jak się to może popsuć, obawiam się ze jak kupisz nowe to będą identyczne tylko mniej zardzewiałe a problem leży gdzie indziej,,, |
Wyglądają na wyrobione w miejscach styku ze szczękami, dlatego są opadnięte, zresztą co może być powodem tarcia się rozpieraka o piastę może jakaś podpowiedź, bo już sam nie wiem. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.