|
[MK7] Oświetlenie wnętrza i oświetlenie drzwi - montaż |
Autor |
Wiadomość |
Piotr76
Model: Ford Fiesta Mk7`11
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Costec
|
Wysłany: 3 Paź 2011, 17:51
|
|
|
Przez te wszystkie problemy natury gwarancyjnej, jestem ciekaw czy mam jeszcze gwarancję na perforację, bo samochód ma od kilku tygodni ładne naklejki przez całą długość obu boków... |
_________________ Costec
 |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 3 Paź 2011, 17:52
|
|
|
MisiekT napisał/a: | bzdura
w ASO trzeba dokonywac przegladow, natomiast wymieny ekploatacyjne mozesz robic gdzie indziej czy nawet we wlasnym zakresie - warunkiem wtedy jest stosowanie czesci oryginalnych lub "w jakosci oryginalu" |
Raz facet wymienił olej i filtry i w ASO zakwestionowali mu jakość właśnie, użerał się z nimi parę ładnych miesięcy, bo z silnikiem zaczęło się coś później dziać (mało ważne, że to była wada fabryczna). Ot, jeden z przykładów, że teoria sobie, a życie sobie.
Niestety jak się kupuje nowe, to się trzeba liczyć z tym, że to nie koniec wydatków. A narobić sobie biedy dla zaoszczędzonych 100 czy 200zł, kupując wcześniej auto za kilkadziesiąt tysięcy... dla mnie abstrakcja.
Co do podświetlenia fabrycznego - prosta sprawa. Pisz do przedstawicielstwa Forda na Polskę. Oni stoją nad każdym ASO i ASO nie może zakwestionować stwierdzenia importera - więc jeśli powiedzą, że można, to w razie problemów masz podkładkę |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
Piotr76
|
Wysłany: 3 Paź 2011, 17:53
|
|
|
Przez te wszystkie problemy natury gwarancyjnej, jestem ciekaw czy mam jeszcze gwarancję na perforację, bo samochód ma od kilku tygodni ładne naklejki przez całą długość obu boków... |
_________________ Costec
 |
|
|
|
 |
MisiekT
Prince of Tor Kielce 2013

Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 3 Paź 2011, 18:01
|
|
|
nie, masz obowiazek zalewac olej zgodny ze specyfikacja Forda ORAZ robic przeglad zgodnie z ksiazka - jezeli chcesz olej zmieniac czesciej, to droga wolna... inna sprawa ze nikt Ci tego raczej nie udowodni... |
_________________ MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056 |
|
|
|
 |
Piotr76
|
Wysłany: 3 Paź 2011, 18:07
|
|
|
możliwe. MisiekT, nie podważam Twojego zdania - mówię tylko co usłyszałem u dealera Mogli ta powiedzieć, żeby wykorzystać niewiedzę klienta który jak głupi będzie leciał na wymianę do ASO. Ale od tego jest forum, żebyśmy sobie doradzali tak? |
_________________ Costec
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|