|
[MK3] Problem z wydechem - identyfikacja części |
Autor |
Wiadomość |
nagly1
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 26 Wrz 2011, 08:44 [MK3] Problem z wydechem - identyfikacja części
|
|
|
Witam serdecznie, mam problem z wydechem we fieście mk3 - zrobil się bardzo głośny, więc podjechałem do mechanika, żeby go pospawał. Niestety po zejściu do kanału okazało się, że nic z tego - przepaliła się taka rura średnicy ok. 44 mm, elastyczna, zbrojona drutem. Znajduje się ona mniej więcej na wysokości drążka zmiany biegów. Da się dokupić samą taką rurkę, czy jest to część większej całości? Nie mogę zlokalizować nr tej części, gdzie mogę ją kupić? Proszę o pomoc i pozdrawiam |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 26 Wrz 2011, 09:33
|
|
|
W Mk3 nie ma rury elastycznej (chyba, ja u siebie nie mam), cały wydech jest na sztywno, ktoś sobie wspawał taki łącznik, i jak chcesz go mieć to trzeba wydech zrzucić, popsuty łącznik wyciąć i wspawać nowy,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
nagly1
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 26 Wrz 2011, 09:39
|
|
|
A to taki myk ktoś zrobił, a ja się dziwiłem, że nie mogę tej części zlokalizować na schemacie ukladu wydechowego....
Czy chcę mieć ten łącznik - ja już chcę zrobić ten wydech w końcu, bo jak będę jeżdził na takim głośnym to dowód poleci. Dzięki za szybką odpowiedź. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|