|
[MK4] Wyłączenie zabezpieczenia. |
Autor |
Wiadomość |
maccek
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.8DI/75KM
|
Wysłany: 24 Wrz 2011, 19:50 [MK4] Wyłączenie zabezpieczenia.
|
|
|
Witam,
Pierwsze co chciałem powiedzieć to że kompletnie nie znam sie na samochodach a ta Fiesta jest moim pierwszym
Mk4 1.8 Diesel, rok produkcji 1996.
Problem jest taki, że samochód posiada pewne zabezpieczenie - otóż po przekreceniu kluczyka nalezy palcem dotknąć 2 śrubek - wtedy zapala się pomarańczowa lampka i dopiero można przekręcić dalej kluczyk i samochód odpala. No i teraz po dotknięciu tych śrubek nie zawsze zaskakuja ta pomarańczowa lampka przez co nie moge uruchomić samochodu. Zdarza sie to całkiem losowo, jednak często.
Nie chciał bym nawet tego naprawiać, bo mi to szczerze zazwyczaj zawadzało, wolałbym to wyłączyć. Poprzedni właściel, któremu to instalowano dał mi kabelek i powiedział że jeśli będe chciał to kiedys wyłączyć to tym kablem, lecz nie wiem co z nim zrobić. (zakończony 2 blaszkami).
Mam nadzieje że ktoś zrozumie i bedzie wstanie pomóc, bo właśnie dziś zawiódł mnie gdyd był bardzo potrzebny. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 24 Wrz 2011, 20:32
|
|
|
maccek napisał/a: | właściel, któremu to instalowano dał mi kabelek i powiedział że jeśli będe chciał to kiedys wyłączyć to tym kablem, lecz nie wiem co z nim zrobić. (zakończony 2 blaszkami).
|
maccek napisał/a: | nalezy palcem dotknąć 2 śrubek | Zapewne należy te blaszki dać pod śrubki... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
maccek
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
|
Wysłany: 24 Wrz 2011, 20:37
|
|
|
sprytne z tym że wtedy miałbym go cały czas na wierzchu i by sobie troche zwisal...
Edit: a do tego chodzi o to że jest problem że przestało to działać poprawnie, a efekt jaki bym uzyskal takim sposobem, to ciągła aktywacja tego, jak przy przyłożęniu palca... |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 24 Wrz 2011, 22:59
|
|
|
maccek - może śrubki złapały rdzę i wystarczy je zdemontować, wyczyścić i wkręcić z powrotem, względnie wymienić... |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 25 Wrz 2011, 10:53
|
|
|
maccek napisał/a: | Mam nadzieje że ktoś zrozumie i bedzie wstanie pomóc | Twoja nadzieja i czyjeś zrozumienie (np. moje) tu nie pomogą, zabezpieczenie jest jak to się mówi custom i nitek z forum nie odgadnie jak zostało wplecione w elektrykę samochodu,,, jak ogarniasz sprawy elektryczne to po przewodach trzeba znaleźć urządzanie a następnie dalej po przewodach miejsce w instalacji gdzie następuje odcięcie, i zmostkowac na stałe i po problemie, jak nie ogarniasz to do elektryka, bo via forum ciężko będzie bo trzeba to fizycznie namacać. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|