|
[MK6] 1.4 TDCi - problem z automatyczną skrznią biegów |
Autor |
Wiadomość |
Ad@mus

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Adam
Wiek: 37 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 1832 Skąd: Orzesze SMI
|
Wysłany: 7 Maj 2011, 23:32 [MK6] 1.4 TDCi - problem z automatyczną skrznią biegów
|
|
|
brat ma fieste z 2004roku 1.4 tdci z automatyczna skrzynka biegow
auto smigalo elegancko, zero oznak zeby moglo sie cos dziac zlego ze skrzynia biegow
dzisiaj jadac do mnie na odwiedziny auto po przejechani wyboistej drogi (moze ma to jakis wplyw na usterke) skrzynia zostala na 4biegu i koniec
podlaczajac auto na kompa wszyskie odczyty z silnika zczytalo itp ale w ogole nie "wykrywalo" sterownika skrzyni biegow
podejrzenie padlo na olej, a raczej jego brak, servis forda twierdzi ze skrzynia jest bezobslugowa
auto zostalo na 4biegu zaswiecila sie kontrolka z trybami, na neutralny bieg nie mozna przelaczyc a sam silnik nie odpala-bo zostalo na 4 wiec komp programowo chyba odrzuca mozliwosc zakrecenia ruchaczem
dla mnie mk6, dodatkowo w dieslu to czarna magia-co moglo sie sypnac?? skrzynia?? czujnik jakis w skrzyni czy co?? gdzies wyczytalem ze kobita po przejechaniu przez kaluze miala te same objawy
po odlaczeniu klemy auto wyluzowalem, ale nie odpalil-co jest wtf grane!! po przepchaniu auta pod garaz znowy zblokowalo 4bieg |

Dwu litrowa bestia zwana Ulepem |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 8 Maj 2011, 13:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 8 Maj 2011, 16:10
|
|
|
Zacznij od samego sterownika, skoro go nie widzi to cos jest tego przyczyna... Od razu ci mowie ze jak pierdyknol modul od sterowania skrzynia to masz pozamiatane i nie wiem czy nawet ASO forda sie podejmie... bo na PL nie bylo takich wersji z ta skrzynia... |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|