[MK6] Wymiana lamp przednich na "Dayline Black" |
Autor |
Wiadomość |
grzes87
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Grzes
|
Wysłany: 1 Lis 2010, 23:32
|
|
|
fakoooo, to TOBIE ma sie podobac wiec nei slucahj ze na audi style cos jest bo te drugie to sa na bmw style ale kolega juz nie wspomnial bo mu sie wlasnie takie podobaja.
TWOJE AUTO TWOJ WYBOR mnie sie podobaja kazde ale zalezy jaki masz kolor auta i jak jezdzisz.
mam angel eyes w mk4 czyli tez chinski junyan i faktycznei plastik ale 2 lata sa i nie popsuy sie ani razu i nie stopily jak pisza wyzej,
minusem tych lamp jest to ze nie maja elektrycznej regulacji polozenia swaitel i ustawaieni ich jest klopotliwe tj 3 sruby ktore musisz krecic wyjmujac caly reflektor a nie jak w ori lampach na gorze jedna sruba.
poza tym u mnie sa zarowki H1 bardzo kiepsko to swieci, na boki w ogole tylko do przodu i 45 stopni na bok wiec o pobocze nie zahacza wiazka.
jajezdze tylko po miesice wiec sobei zamontowalem takie lampy ale jak jezdzisz w trasy lub noca to dobrze przemysl zakup i popros o dokladne foty lamp z kazdej strony
[ Dodano: Pon Lis 01, 2010 23:35 ]
parzych ma takie lampy u sibie w domu wiec moze Ci poweidziec dokaldnie jak z tymi od mk6 bo byc moze roznia sie od tych moich
w dzial;e nasze auta jest czerwona mk6 z tymi bialymi z ringami, poszukaj sobie, gdzies na dalszych stronach bedize bo watek martwy. |
|
 |
DziDzia
vel DziaDzia

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 39 Dołączyła: 27 Lip 2005 Posty: 4172 Skąd: :: DDG ::
|
|
|
|
 |
bartikrasnik
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 25 Sty 2011, 14:34
|
|
|
te FK to ludzie polecają te reflektory widzilem w czachach za okolo 1300zl |
|
|
|
 |
Neo178
Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Mariusz
Wiek: 35 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 322 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
|
|
|
 |
Kubus
Model: Inne auto
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Imię: Kubuś
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 00:01
|
|
|
powiedzcie czy te reflektory z oddzielnymi mijania i drogowymi da sie zamontowac w Fiescie po lifcie gdzie jest jedna zarowka na obydwa swiatla. Osobiscie wolalbym oddzielne, ale nie wiem czy sie da, jesli tak to jak??:) bo te lampy wygladaja zdecydowanie lepiej niz stockowe:) i pewnie lepiej doswietlaja droge zwlaszcza podczas jazdy na dlugich |
_________________ Nigdy nie poddawaj się. Nigdy nie rezygnuj wbrew temu co dzieje się wokół Ciebie.
Musisz zawsze iść drogą którą wybrałeś... |
|
|
|
 |
Neo178
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 00:06
|
|
|
A dlaczego miałoby się nie dać? Różnica jest taka, że są inne żarówki (nie wiem jakie) niż w oryginale i przy przełączaniu na długie zamiast zapalać się w H4 drugi drucik to zapala się druga żarówka. jak dla mnie to temat jest prosty jak konstrukcja cepa, a wymiana stockowych lamp na te Dayline'y to jest plug&play. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 00:09
|
|
|
Kubus napisał/a: | powiedzcie czy te reflektory z oddzielnymi mijania i drogowymi da sie zamontowac w Fiescie po lifcie gdzie jest jedna zarowka na obydwa swiatla. | A czemu miało by się nie dać W przedliftowej też zresztą były na jedną H4... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Kubus
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 09:33
|
|
|
Parzych napisał/a: | Kubus napisał/a: | powiedzcie czy te reflektory z oddzielnymi mijania i drogowymi da sie zamontowac w Fiescie po lifcie gdzie jest jedna zarowka na obydwa swiatla. | A czemu miało by się nie dać W przedliftowej też zresztą były na jedną H4... |
na aukcjach allegro jest napisane, ze pasuja do aut przed liftem. Musze z bliska obejrzec kilka Fiestek i zobaczyc;) a najlepiej wymacac problem:)
[ Dodano: Czw Mar 10, 2011 12:05 ]
Neo178 napisał/a: | A dlaczego miałoby się nie dać? Różnica jest taka, że są inne żarówki (nie wiem jakie) niż w oryginale i przy przełączaniu na długie zamiast zapalać się w H4 drugi drucik to zapala się druga żarówka. jak dla mnie to temat jest prosty jak konstrukcja cepa, a wymiana stockowych lamp na te Dayline'y to jest plug&play. |
z wymiana samych lamp nie bedzie problemu, ale z samym podlaczeniem trzeba bedzie troche pokombinowc chyba? nie wiem jak to jest skonstruowane w Fiesci przed liftem, czy idzie jeden przewod do lampy i w srodku sie rozchodza, czy ida oddzielne przewody do kazdej zarowki, jak w wiekszosci aut, oddzielna wizaka na krotki i dlugi. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się. Nigdy nie rezygnuj wbrew temu co dzieje się wokół Ciebie.
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
|
|
|
 |
Kubus
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 13:37
|
|
|
podziekowal:) zaraz zajrze zobacze;) |
|
|
|
 |
Neo178
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 19:40
|
|
|
Kubus, jeśli to nie jest jakiś "MiC (Made in China)" to nie powinno być żadnego problemu. Podpinasz kostkę i tyle. W ori lampie masz mijania i drogowe w jednej żarówce, w Dayline masz 2 żarówki, zasada działania jest taka, że jak przełączasz z mijania na drogowe to idzie "komenda", żeby zapalić drogowe i tyle. W Ori zapali się drugi drucik, a w Dayline zapali się druga żarówka.
Jak tak bardzo trykasz się z tą kostką to napisz do sklepu, niech Ci zrobią fotkę jakie jest wejście od kostki z kablami i będziesz miał spokój, jeśli jest takie samo jak ori wiązka to nie ma problemu.
Fordon, Te Dayline są właśnie od FK Automotive Ale trzeba dodać, że istnieje tańszy odpowiednik "renomowanej firmy Yun-Yian" .. |
|
|
|
 |
WTF
Silnik: Inny
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 21:50
|
|
|
Miał już ktoś styczność z tymi lampami Dayline? Jestem ciekaw jak z jakością ich świecenia i żywotnością tych LEDów |
|
|
|
 |
Kubus
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 22:15
|
|
|
Cytat: | Kubus, jeśli to nie jest jakiś "MiC (Made in China)" to nie powinno być żadnego problemu. Podpinasz kostkę i tyle. W ori lampie masz mijania i drogowe w jednej żarówce, w Dayline masz 2 żarówki, zasada działania jest taka, że jak przełączasz z mijania na drogowe to idzie "komenda", żeby zapalić drogowe i tyle. W Ori zapali się drugi drucik, a w Dayline zapali się druga żarówka.
Jak tak bardzo trykasz się z tą kostką to napisz do sklepu, niech Ci zrobią fotkę jakie jest wejście od kostki z kablami i będziesz miał spokój, jeśli jest takie samo jak ori wiązka to nie ma problemu. |
dzieki za rade;) tak zrobie, ale za jakis czas, teraz inne wydatki:)
WTF napisał/a: | Miał już ktoś styczność z tymi lampami Dayline? Jestem ciekaw jak z jakością ich świecenia i żywotnością tych LEDów |
za jakis czas ja bede mial stycznosc z tymi lampami to napisze;) mysle ze 2-3 miesiace |
|
|
|
 |
|