[MK3] Soczewki od polo |
Autor |
Wiadomość |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 1 Sty 2011, 19:53
|
|
|
JoeMix napisał/a: | jak ktoś kałdze 2,0 z innego auta do fiesty 1,1 (w dodatku robiąc przekręt na OC) to jest Ok - po prostu życie | Akurat to jest łatwo zalegalizować, zresztą pare osób na forum ma na legalu silniki 2.0. A świateł nie zalegalizujesz.
olo_2026 napisał/a: | Przecież nie oto chodzi czy te lampy są legalne czy nie |
To jest forum publiczne i takie teksty są nie za bardzo na miejscu. Zresztą róbcie jak chcecie. |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 1 Sty 2011, 20:00
|
|
|
jackrzec napisał/a: | A świateł nie zalegalizujesz. | Zanjomi mają lampy nie od "swojego" auta i naprawdę zero problemów,,, druga sprawa z tą legalizacja do konkretnego modelu to mi śmierdzi (może tak się mówi by "masa" nie zaczęła rzeźbić) bo przecież to czy lampa jest w aucie A czy B to świeci tak samo, a jak jest z uniwersalnymi? Czy innymi "tuningowymi",,,?
[ Dodano: Sob Sty 01, 2011 20:04 ]
jackrzec napisał/a: | To jest forum publiczne i takie teksty są nie za bardzo na miejscu. | Tu masz racje, ale jak ktoś o coś pytasz, a Ty mówisz że takie coś nie przejdzie czy jest tak i tak, to jeśli odpowiedz mu się nie spodoba to będzie kręcił śrubę dalej,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
mmbu
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 1 Sty 2011, 21:10
|
|
|
TomQ napisał/a: | Jeżdżę na HID'ach od 2 lat. Są założone do klasycznej lampy H4.
W pełni popieram słowa JoeMix. Nigdy nikogo nie oślepiałem.
Chyba, że akurat wjeżdżam na szczyt górki, a na stoku znajdują się samochody,
ale na to nie ma lekarstwa. |
Dlatego samochody fabrycznie wyposażone w xenony mają automatyczne poziomowanie lamp. Piszcie dalej, że kupujecie droższe elementy , a żaden z Was i tak nie dołoży automatycznego poziomowania lamp i nawet przy głupim przyspieszaniu będzie walił innym po oczach. Na przeglądzie na płaskim wygląda OK, a w praktyce niestety jest inaczej...
A bardziej w temacie, to takie lamy zupełnie nie pasują do mk3. A ktoś kto napisał wcześniej , że mk3 ma słabe lampy,to nie wiem na jakich zamiennikach, albo jak mocno uszkodzonych od kamieni szkłach jezdził... |
_________________ jak ktoś się p... urodził, to skowronkiem nie umrze
Umiesz liczyć? Licz na siebie...
Moje Allegro |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 1 Sty 2011, 21:23
|
|
|
mafisto napisał/a: | nawet przy głupim przyspieszaniu będzie walił innym po oczach | No to też jest myślenie - HIDami to będzie walił po oczach, ale zwykłymi żarówkami (albo se wsadzę 90-tki) to nie będzie,,, |
|
|
|
 |
mmbu
|
Wysłany: 1 Sty 2011, 21:24
|
|
|
Oczywiście, że będziesz. Tylko jaka jest jasność świecenia ksenonów, a jaka zwykłych? |
Moje Allegro |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 1 Sty 2011, 22:05
|
|
|
Osobiście mijałem się ze swoim autem na drodze, więc mam pewność ze nie oślepiam, co do automatycznego poziomowanie, to bujałem autem z fabrycznymi ksenonami i jakoś się strumień światłą bujał razem z budą,,, więc albo za mocno bujałem albo nie działa ta ściema w seryjnych autach (znaczy ustawia poziom reflektorów w chwili włączenia, i ewentualnie koryguje raz na parę minut) |
|
|
|
 |
mmbu
|
Wysłany: 1 Sty 2011, 22:13
|
|
|
JoeMix napisał/a: | Osobiście mijałem się ze swoim autem na drodze, więc mam pewność ze nie oślepiam, co do automatycznego poziomowanie, to bujałem autem z fabrycznymi ksenonami i jakoś się strumień światłą bujał razem z budą,,, więc albo za mocno bujałem albo nie działa ta ściema w seryjnych autach (znaczy ustawia poziom reflektorów w chwili włączenia, i ewentualnie koryguje raz na parę minut) |
To raczej poziomowanie nie działało, a to co napiałeś o tym ustawianiu przy uruchomieniu lub co parę minut dowodzi tego,że nigdy nawet nie zorientowałeś się w temacie poziomowaniia, które powinno być jednym z elementów w trakcie planowania zamontowania xenonów. Wszystko co piszesz o droższych palnikach z odpowiednimi elemetami kierującymi strumień światła jest jak najbardziej OK, ale pozostaje własnie kwestia "bujania" samochodem. Bez automatycznego poziomowania xenon ZAWSZE będzie oślepiał zracji jasności światła, które daje |
Moje Allegro |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 1 Sty 2011, 22:25
|
|
|
mafisto napisał/a: | xenon ZAWSZE będzie oślepiał zracji jasności światła, które daje | Dlatego trzeba czytać wszystkie posty - się ustawia lampy niżej i jest OK, poza tym pisałem ze jak jest ręczna regulacja to jest dobrze bo wtedy wystarczy prosty układzik zamiast pokrętła i już.
Poza tym, znowu jałowa dyskusja, a na drogach jest masa aut z lepiej lub gorzej zamontowanymi HIDami i jest dobrze, naganka policji się skończyła,,, druga sprawa o tym się nie mówi ale na HIDach się "super" jeździ w deszcz, śnieg, mglę i jak jest droga nieodśnieżona (białą) |
|
|
|
 |
mmbu
|
Wysłany: 1 Sty 2011, 22:29
|
|
|
Zgadza się jałowa dyskusja.Ja wiem swoje Ty Swoje. A prawdę mówiąc: wiecej jest samochodów ze zwykłymi lampami ustawionymi w niebo... |
Moje Allegro |
|
|
|
 |
Yankes

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: S
Silnik: 1.4i/71KM
Wiek: 40 Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 181 Skąd: Toruń / R2
|
Wysłany: 6 Sty 2011, 19:48
|
|
|
Jak juz jest gadka na temat HID,to mam pytanie.Mam taki zestaw z oslona i jak ta oslona powinna byc zalozona:
Orginalnie jest ona na dole zarnika,a jakby zalozyc ja na gore to wtedy nie powinno oslepiac |
_________________ LIVE FAST DIE YOUNG
CARPE DIEM |
|
|
|
 |
kamilocha1
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: KamiL
Wiek: 36 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 383 Skąd: SJ , SRC ;DD
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 11:00
|
|
|
JoeMix, ja mam identyczny jak na przedostatnim zdjeciu co ne metce mu pisze 7000k i zly niby jest? dupicie jakis bzdety teorie wyssane z palca a sami nie mieliscie tego we fiescie. ja mam i sie wypowiedzialem swoje a skoro Wy nie mieliscie a wiecie lepiej to pozdro ;D
Yankes, ale masz zestaw z dlugimi swiatlami czy tylko mijania? nie zalozysz na odwrot bo ta blaszka ma 3 bolce co wchodzi do klosza:) zreszta jesli masz zestaw z dlugimi to na dole masz dziure w tej blaszce. elektromagnes Ci cofa zarnik i swieci wtedy w dol odblysnika i wtedy masz dlugie:) musi w gore swiecic zeby odbijalo sie od odblysnika i swiecilo w dol na droge a nie w kosmos ;p |
_________________ cyyyklon
 |
|
|
|
 |
dżolero
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 22:37
|
|
|
co do tematu soczewek to jak dla mnie pomysł zacny. do zwykłego klosza wsadzic soczewke z calibry albo bmw e39. mam wolna lampe soczewki poszukam i cos wykombinuj a jak wypali i bedzie dobrze to zrobie do auta |
_________________ była mk3 1.1-->1.3-->1.6cvh110ps jest Probe II se 2.0 16v 136ps |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 8 Sty 2011, 22:37
|
|
|
kamilocha1 napisał/a: | JoeMix, ja mam identyczny jak na przedostatnim zdjeciu co ne metce mu pisze 7000k i zly niby jest? | Napisałem że minimum coś takiego, dużo bardziej lipne są palniki wyżej, kamilocha1 napisał/a: | dupicie jakis bzdety teorie wyssane z palca a sami nie mieliscie tego we fiescie. ja mam i sie wypowiedzialem swoje a skoro Wy nie mieliscie a wiecie lepiej to pozdro ;D | Żeby sobie wyrobić opinie to nie trzeba mieć,,, wystarczy kilku idiotów wyminąć na drodze
Co do auto poziomowania o którym ktoś tu sporo gadał, że bez tego ani rusz, to patrzyłem na układ w,,, BMW, i nie działa to tak jak by wynikało z nazwy,,, ma poślizg dobre 10s zanim skoryguje położenie świateł. jak przycisnąłem dupę w aucie,,, więc na drodze walnie Ci po oczach na dziurze, górce, przy przyśpieszeniu jak każde inne auto, zadaniem układu jest ustawienie świateł w "normie" w chwili włączenia,,, i podem drobne korekty w zależności od przechyłu pojazdu, się okazało że inaczej świeca włączone z Joe w bagażniku, a inaczej jak Joe wlazł po włączeniu,,, |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Paweł
|
Wysłany: 9 Sty 2011, 09:41
|
|
|
JoeMix napisał/a: | ma poślizg dobre 10s zanim skoryguje położenie świateł. |
Tak ma większość, bo jest to nie wykonalne by skorygować ustawienie lampy w ułamku sekundy. Miałem miesięczną praktykę niegdyś w VW to było to samo. poza tym często wymienialiśmy te czujniki z tyłu, bo coś często spsute były. |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
olo_2026
|
Wysłany: 21 Lut 2011, 22:30
|
|
|
Chodź wiele się nie dowiedziałem o założeniu lamp z polo. Postanowiłem zakupić i ogarnąć jak je wkomponować
Uploaded with ImageShack.us
Poczekam ma parę cieplejszych dni i ruszam z robotą |
|
 |
diablo189

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 22 Lut 2011, 11:10
|
|
|
mogles najpierw jakies oryginalne tanio kupic a nie odrazu niszczyc te za wieksza kase |
|
 |
Witek1992

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 22 Lut 2011, 14:13
|
|
|
Jak juz wsadzisz je... to zapodaj fotke tutaj |
_________________ Do Diesla, tak jak do Kobiety... - Trzeba mieć podejście. ;D |
|
|
|
 |
olo_2026
|
Wysłany: 22 Lut 2011, 15:44
|
|
|
diablo189 napisał/a: | mogles najpierw jakies oryginalne tanio kupic a nie odrazu niszczyc te za wieksza kase |
A dlaczego mam je od razu zniszczyć?
A cena było bardzo przyzwoita, wraz xenonem ale wylatuje z taj lampy |
|
 |
diablo189

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 22 Lut 2011, 17:22
|
|
|
olo_2026, przerabiaj tam bo czekamy na rezultaty |
|
 |
olo_2026
|
Wysłany: 24 Lut 2011, 18:30
|
|
|
Dzisiaj postanowiłem troszkę podłubać ale że czasu nie było za dużo podłubałem tylko jedną stronę.
A takie są tego efekty oczywiście kierunek też idzie w czerń.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us |
|
 |
|