|
Przesunięty przez: szynszyl 1 Gru 2010, 22:36 |
[MK3] Kontrolka akumulatora, spadają obroty, gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
gesi [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Lis 2010, 18:55 [MK3] Kontrolka akumulatora, spadają obroty, gaśnie
|
|
|
Witam, mam problem z fiesta 1.1 z 90r. Od jakiegoś czasu po odpaleniu silnika kontrolka akumulatora pali się jeszcze ok 3do 5 s później sama gaśnie, ale obroty strasznie spadają i wtedy ponownie kontrolka się zapala - czasami samochód gaśnie - tak samo jest, gdy dojeżdżam do skrzyżowania. Świece wymieniłem tydzień temu akumulator doładowany na prostowniku, gdyż tydzień temu nie moglem go odpalić rozrusznik kręcił, kręcił ale po dłuższym czasie akumulator sie rozładował - po naładowaniu i wymianie świec po 10-tym razie odpalił - teraz odpala za 1 razem. Ale spadające obroty powodują ze samochód bez dodania gazu gaśnie - Co to może być ? I na jakie koszty mogę się szykować proszę o pomoc ! |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 3 Gru 2010, 20:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 29 Lis 2010, 19:04
|
|
|
gesi napisał/a: | Witam, mam problem z fiesta | Cześć,,, ze wzrokiem tez masz problem? Czytaj forum wszystko praktycznie masz już podane, chyba ze musisz mieć na tacy,,,
Jak silnik zaskoczy i obroty są trochę niskie to kontrolka ładowania będzie się świecić, jak silnik się lekko rozkręci to zgaśnie, jak zwolni znowu to się zapali ponownie - więc na razie nie tutaj bym szukał przyczyny problemu (kontrolka, alternator) tylko dlaczego obroty są niskie i czemu gaśnie,,, 1,1 - na pewno taki masz silnik (gaźnik) może jednak 1,1i (monowtrysk) też jest na forum jak to odróżnić - a to kluczowe aby coś myśleć dalej,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Matifcb
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Mati
Wiek: 38 Dołączył: 28 Lip 2010 Posty: 165 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 1 Gru 2010, 02:41
|
|
|
a masz LPG i benzyne ? dzieje sie tak na na LPG i na benzynie ? |
|
|
|
 |
KrystiaN548
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Krystian
|
Wysłany: 1 Gru 2010, 10:12
|
|
|
podloncze sie do tematu mianowicie czy w mk3 jest komputer pokladowy |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 1 Gru 2010, 10:14
|
|
|
Cytat: | podloncze sie do tematu mianowicie czy w mk3 jest komputer pokladowy | Na szczęście dla Ciebie nie ma, bo co to ma wspólnego z tematem? |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
gesi [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Gru 2010, 20:15
|
|
|
przyczyna był prawdopodobnie silniczek krokowy czy jak to sie tam nazywa - jak narazie jest ok ;] Tylko benzyna... wymienilem przy okazji filtr paliwa i powietrza... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|