[MK3] Mały wieś tuning przedniego zderzaka Futury |
Autor |
Wiadomość |
CzaRmaX

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 21 Lis 2010, 19:37 [MK3] Mały wieś tuning przedniego zderzaka Futury
|
|
|
Tak ostatnio po małym bum naszło mnie aby coś zrobić z tym wlotem powietrza bo jak mi się podoba zderzak Futry to nie do końca z maską mi współgra.
Wiozłem kawał siatki do tuningu i wyciąłem z niej to:
Wsadziłam pozaginałem
Kształt wlotu zwęża się do środka więc taka kratka nam nie wpadnie na do środka a pozaginane brzegi nie wypuszczą jej przed samochód.
W efekcie wyszło to:
Jestem przed zdjęciem ze zderzaka foli, zaszpachlowaniem, polakierowaniem i ponownym położeniem foli więc robiłem to na szybko aby mieć pogląd na całość i zajęło to 15 minut. Przy dokładnej pracy z pięknym przycięciem nie powinno to zająć więcej niż 30 minut.
Według mnie wstawienie takiej siatki daje porządny efekt i wszystko wygląda o wiele fajniej. Mnie osobiście bardziej się to podoba od oryginału.
Można jeszcze odkleić znaczek z klapy i wstawić go na siatce. Ja sobie przykładowo przyłożyłem znaczek od Transita (bo taki jedynie posiadałem), tylko jest trochę za duży ale z oryginalnym mniejszym powinno być o wiele fajniej.
 |
_________________ Każdy powinien mieć taki dupowóz z załącznikami. Życzę Wam tego pod choinką ja wraz z moją Fieściną
 |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 21 Lis 2010, 19:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 21 Lis 2010, 19:42
|
|
|
lepiej czysto bez znaczka |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
CzaRmaX

|
Wysłany: 21 Lis 2010, 19:56
|
|
|
Peedro napisał/a: | lepiej czysto bez znaczka |
Zgadam się z Tobą ale z małym wyjątkiem. Wszystko zależy od zamysłu autora bo jeden może dać taką siatkę głęboko (ja dałem akurat w połowie głębokości otworu) a inny całkowicie na zewnątrz i jeszcze pod kątem tak jak wlot i wtedy doklejenie tam znaczka może dać na prawdę fajny efekt |
_________________ Każdy powinien mieć taki dupowóz z załącznikami. Życzę Wam tego pod choinką ja wraz z moją Fieściną
 |
|
|
|
 |
Maki

Wersja: Inna
|
Wysłany: 22 Lis 2010, 19:28
|
|
|
Logo lepiej na starym miejscu. Beznadzieja teraz. Zmień logo będzie ok. |
_________________ Skoda Fabia Combi 1,4L 50kW |
|
|
|
 |
CzaRmaX

|
Wysłany: 22 Lis 2010, 20:24
|
|
|
Maki napisał/a: | Logo lepiej na starym miejscu. Beznadzieja teraz. Zmień logo będzie ok. |
Tam nie ma logo - ono zostało tylko przyłożone na potrzeby zdjęcia poglądowo (czytamy całościowo a nie oglądamy tylko obrazki) |
 |
|
|
|
 |
kuba87

Wersja: Ambiente
Imię: Jakub
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 3357 Skąd: Roskilde
|
Wysłany: 22 Lis 2010, 20:25
|
|
|
kupa jak ch^^ |
_________________ było 5 Ikserków, i 3 fiesty.
było łałdi w automacie, funwagen
był transit mk5 long na dokładkę
jest faketaxi w dizlu
jest dokurwiator D2Callya
jest transit blaszak z windą 2.4 tdczerwoneDI |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 22 Lis 2010, 20:27
|
|
|
Wygląda jak mniejsza wersja mondeo mk1... |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 22 Lis 2010, 23:35
|
|
|
Mnie tam się nie podoba (wygląda imo jak nowe Chevy - znaczki 20cm niżej niż w std.), no ale o gustach się nie dyskutuje... |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
CzaRmaX

|
Wysłany: 23 Lis 2010, 00:21
|
|
|
Co Wy się do tego znaczka tak przyczepiliście - przecież go nie mam (wstawiony poglądowo) |
 |
|
|
|
 |
kuba87

Wersja: Ambiente
Imię: Jakub
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 3357 Skąd: Roskilde
|
Wysłany: 23 Lis 2010, 00:22
|
|
|
CzaRmaX napisał/a: | Co Wy się do tego znaczka tak przyczepiliście - przecież go nie mam (wstawiony poglądowo) |
własnie dlatego ze chcesz go tam wsadzić
kratka spoko |
_________________ było 5 Ikserków, i 3 fiesty.
było łałdi w automacie, funwagen
był transit mk5 long na dokładkę
jest faketaxi w dizlu
jest dokurwiator D2Callya
jest transit blaszak z windą 2.4 tdczerwoneDI |
|
|
|
 |
CzaRmaX

|
Wysłany: 23 Lis 2010, 01:00
|
|
|
kuba87 napisał/a: | CzaRmaX napisał/a: | Co Wy się do tego znaczka tak przyczepiliście - przecież go nie mam (wstawiony poglądowo) |
własnie dlatego ze chcesz go tam wsadzić
kratka spoko |
A kto Ci powiedział, że chce go tam wstawić? Napisałem, że można jeszcze to zrobić . Nie mam takiego zamiaru umieszczać tam znaczka i po przyłożeniu go w 100% pozbyłem się takiego zamiaru a fotkę umieściłem aby każdy miał na to pogląd bo być może ktoś wymyśli coś, że będzie dobrze wyglądać a tego przecież nikt wie w 100% czy jakiś sposób nie istnieje na ciekawe umieszczenie
A z tym znaczkiem to mnie naszło aby przyłożyć po zobaczeniu na Allgro jakiegoś grilla Zendera od Ściery.
Co do kratki to powiem, że w rzeczywistości wygląda to lepiej niż na fotce i na prawdę jestem zadowolony - przestał mnie tak razić ten owal wlotu z prostymi płaszczyznami i tym słynnym rowkiem z klapy. Zaczęło to wszystko w pewien sposób zlewać się w jedną całość.
Jak będzie umyty oraz sucho i słonecznie to wezmę porządniejszy aparat i cyknę kilka zdjęć i wkleję.
Też się zastanawiam czy nie zrobić sobie znaczka Forda na czerwonym tle i nie umieścić go w miejscu oryginalnego zaklejonego. Chyba przy okazji zrobię taki jeden wylewany pod wymiar plastiku od znaczka i zobaczę co z tego wyjdzie. |
 |
|
|
|
 |
|