Lusterka Mk3 |
Autor |
Wiadomość |
Gr4nd0 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Lis 2008, 21:31
|
|
|
JoeMix napisał/a: | Gr4nd0, Dobrze gada, ale obrysówki nie mogą być niebieskie - więc nie podłączaj zostaw se kierunki tylko jak chcesz... |
Zaintrygowany tym wątkiem pooglądałem sobie autka z fabrycznie instalowanymi kierunkami w lustrach. One nie mają kierunków na błotnikach! Nie wiem tylko czy odłączenie bocznych kierunków w fieście nie narusza homologacji.
Grzegorz |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 5 Lis 2008, 22:01
|
|
|
Gr4nd0 napisał/a: | One nie mają kierunków na błotnikach! | Nie inaczej, po co dublować? A swoją drogą mając "martwe" oryginalne kierunki, narażasz się na stłuczkę, i przeciwnik będzie miał argument przeciwko Tobie, że nie działał Ci boczny kierunek... Przemyśl to |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 5 Lis 2008, 22:15
|
|
|
Za niepodłączone boczne kierunki - mandat, musiał byś zdemontować,
Mnie kiedyś chciał policjant wlepić mandat za halogeny - nie zdążyłem zrobić instalacji do końca, nawet żarówek nie było - stwierdził krotko - lampy są, nie świecą - auto niesprawne,,, szczęście że był swój chłop i na dłuższej rozmowie się skończyło. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
mechcom

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Łukasz
Wiek: 33 Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 397 Skąd: Wolsztyn (PWL)
|
Wysłany: 9 Lis 2008, 10:10
|
|
|
rozumiem ze mam je smiało zakładac tylko nie podłaczac tych niebiestkich obrysówek |
_________________ Kupiłem Forda i śmieje mi sie morda
Moja Fiestka Zapraszam http://www.fiestaklubpols...p=416613#416613
 |
|
|
|
 |
kamil wolski

Model: Inne auto
Silnik: Inny
|
Wysłany: 9 Lis 2008, 12:56
|
|
|
Nie. Masz kupić te z MK3.5 i je założyć, nie mieć problemów i mieć ładne lusterka. |
_________________ było: 104KM 220Nm
jest: 133KM 186Nm |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 10 Lis 2008, 23:29
|
|
|
Gr4nd0, Widze ze kolega dobrze poinformowany oraz oczytany... mozliwe ze zbranzy oswietleniowej...
W lusterkach tego typu jak w aucji... powiem tak, lustero musi miec homologacje, np oryginalne lustra od Mpower maja E11 homologacje ale minus jest ich taki ze ch*#a widac w nich, co z tego ze fajnie wygladaja jak nic nie widac, tak samo w oryginalnych lustrach Vectry B widac nie wiele wiecej jak w ''M''kach.
Kazde oswietlenie na aucie musi posiadac znak homologacji "E" oznacza on produkt ktory przeszed testy oraz otrzymal zezwolenie dopuszczenia do ruchu a inerencja urzytkownika upowaznia (policje,straz miejska-gminna, oraz inpektorkow) do zatrzymania dowodu rejestracyjnego.
A teraz powiem wam cos ciekawego, otoz w pracy robimy oswietlenia dla tirow, i mamy homologowane obrysowki koloru bialo-blekitnego z polska homologacja E20 i misio czy inspektor moze sobie tylko pomyslec skad jak i dla czego |
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 11 Lis 2008, 01:07
|
|
|
Fordon, Bo to tak mocno zimny biały jest że świeci na niebiesko wręcz,,, mam taki problem z przednimi pozycjami - są białe, a jak dłużej na nie popatrzeć to właśnie na niebiesko świecą :( |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
nelasz

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Arkadiusz
|
Wysłany: 3 Wrz 2010, 01:03
|
|
|
A ja mam M3 założone i fakt gówno w nich widać.
Ale +7 do efektu wizualnego i +5 oddziaływań psychologicznych
Nie mam kierunków ani w błotniku ani w lusterku i nikt mnie na cel nie bierze.
A misie jak niczego nie znajda a auto będzie mieć parę modyfikacji i tak sobie coś znajdą do czego będą się mogli do...czepić.
Ja miałem zielone podświetlenie tab. rejestracyjnej, wnętrza i postojówki.
i przy misiach wymieniałem żaróweczki pomalutku bez pośpiechu i bez mandatu
Problem tych lamp leży w beznadziejnym mocowaniu luster. Drżą przy nierównościach drogi, przy głośniejszej muzyce. Ręczną regulacje idzie przeżyć jeżeli autem jeździ jedna osoba |
_________________ Fiesta 1.3i C / mk3 '92 60KM
Fiesta 1.6i XR2 / mk3 '90 104KM |
|
|
|
 |
matrix-1990

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Maciek
|
Wysłany: 4 Wrz 2010, 10:21
|
|
|
jeśli chodzi o moją opinie to M3 to na prawde wieś, nie tylko dlatego, że tak wyglądają, ale dlatego, że pół polski jezdzi w takich samych, więc -5 za oryginalność, ale każdy ma inny gust i robi po swojemu |
|
 |
|