[MK3] Lewarek skrzyni biegów - wymiana |
Autor |
Wiadomość |
krystian29
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 9 Cze 2010, 20:41 [MK3] Lewarek skrzyni biegów - wymiana
|
|
|
witam mam pytanie jak wymienić lewarek skrzyni biegów bo wczoraj gdy wracałem z pracy stanąłem na skrzyżowaniu i już nic więcej nie udało mi się zrobić okazało się ze ten wodzik od lewarka który biegnie do skrzyni pękł i mam zamiar kopic używkę na allegro no i kolejne pytanie czy będzie pasował z fiesta 1.1 oto link http://moto.allegro.pl/it...any_biegow.html |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 9 Cze 2010, 20:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kazio-n
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Kazimierz
Wiek: 38 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 170 Skąd: Bogatynia
|
Wysłany: 9 Cze 2010, 20:59
|
|
|
Powinien, a wręcz musi pasować. Taka sama skrzynia przecież. Kiedyś też miałem problem bo się ułamał, winny temu jest fakt, że ten przegub nie jest w żaden sposób osłonięty - dostaje się woda, sól, piasek itp; itd. Ja od czasu do czasu aplikuje w ten przegub na drążku odrdzewiacz. |
|
 |
krystian29
|
Wysłany: 10 Cze 2010, 21:26
|
|
|
kazio-n napisał/a: | Powinien, a wręcz musi pasować. Taka sama skrzynia przecież. Kiedyś też miałem problem bo się ułamał, winny temu jest fakt, że ten przegub nie jest w żaden sposób osłonięty - dostaje się woda, sól, piasek itp; itd. Ja od czasu do czasu aplikuje w ten przegub na drążku odrdzewiacz. | a morze da się pospawać ten przegub bo nie umiem się do kolesia do dzwonić a nigdzie indziej tego niema
[ Dodano: Czw Cze 10, 2010 21:28 ]
kazio-n napisał/a: | Powinien, a wręcz musi pasować. Taka sama skrzynia przecież. Kiedyś też miałem problem bo się ułamał, winny temu jest fakt, że ten przegub nie jest w żaden sposób osłonięty - dostaje się woda, sól, piasek itp; itd. Ja od czasu do czasu aplikuje w ten przegub na drążku odrdzewiacz. | o dzięki dziś walczyłem z wyjęciem starego lewarka trochę męczarnia biorąc pod uwagę fakt braku kanału + temperatura na dworze i przeklęte komary |
|
|
|
 |
kazio-n
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Imię: Kazimierz
Wiek: 38 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 170 Skąd: Bogatynia
|
Wysłany: 10 Cze 2010, 21:44
|
|
|
Jak bez kanału wyjąłeś ten lewarek ? On jest od spodu przykręcany, do tego osłonięty ta blachą aluminiową. |
|
 |
krystian29
|
Wysłany: 11 Cze 2010, 07:17
|
|
|
kazio-n napisał/a: | Jak bez kanału wyjąłeś ten lewarek ? On jest od spodu przykręcany, do tego osłonięty ta blachą aluminiową. | nie jest osłonięty śruby 4 z góry odkręcasz i już go masz większy problem pojawia się zęby wykręcić mocowanie cięgna ponieważ od czoła do spodu silnika masz kilka cm |
|
|
|
 |
bartek8915
Model: Ford Fiesta Mk3`92
|
Wysłany: 11 Cze 2010, 15:29
|
|
|
przed wyjmowaniem wrzuć 4 |
|
|
|
 |
krystian29
|
Wysłany: 11 Cze 2010, 16:48
|
|
|
bartek8915 napisał/a: | przed wyjmowaniem wrzuć 4 | ha ha ciekawe jak mam wrzucić 4 skoro wo-gule nie umiem nic zrobić ale juz ok kupiłem cały lewarek używkę za 60 zł wymieniłem i działa ale z wyregulowanie to nie jest problem palcami da się wyczuć czy jest na luzie czy na biegu bardzo prosto pozdrawiam i dziękuję za rady |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.